menu Home
Gemeente Nieuws

Meer keuze voor Wmo-vervoer

Paul | 10 juli 2023

Ridderkerkers die gebruikmaken van het Wmo-vervoer, kunnen vanaf 1 augustus kiezen uit vijf nieuwe vervoerders: Taxibedrijf Van Ballegooijen, Trevvel, Rotterdamse Taxi Centrale (RTC), Taxi Air en Personenvervoer Midden Nederland. De gemeente Ridderkerk verwacht deze belangrijke dienstverlening hiermee nog beter, klantvriendelijker en efficiënter aan te bieden.

Ridderkerk heeft het vervoer vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) opnieuw ingekocht. Inwoners die hiervan gebruikmaken mogen nu iedere keer voor een van de vijf aanbieders kiezen. De bedrijven mogen geen ritten weigeren. Zo wordt de bestaande capaciteit in de gehele regio benut en kunnen inwoners een vervoerder kiezen waar zij zich het prettigst bij voelen.

Wethouder Edward Piena is tevreden over de nieuwe opzet. ”Met dit diverse aanbod van vervoerders kunnen Ridderkerkers die Wmo-vervoer hard nodig hebben beter worden bediend. Met de verschillende vervoerders hebben we als gemeente goede afspraken gemaakt. Zij doen hun uiterste best om hun passagiers op tijd en zo goed als mogelijk van en naar hun bestemming te brengen.”

Tripp
Alle aangesloten bedrijven hebben ruime ervaring met het Wmo-vervoer en zijn in het bezit van het TX-keur. Gebruikers zijn bij alle aangesloten bedrijven verzekerd van goed en comfortabel vervoer, ook wanneer gebruik wordt gemaakt van een hulpmiddel. Inwoners die al gebruik maken van het Wmo-vervoer krijgen deze week een folder thuisgestuurd met meer informatie. Op dit moment regelt de Vervoercentrale BAR het vervoer. Vanaf 1 augustus 2023 wordt het Wmo-vervoer geregeld onder de naam Tripp, waar de vijf taxibedrijven bij zijn aangesloten. Aan de nieuwe website wordt de laatste hand gelegd. Zodra deze gereed is, zal dit onder andere via gemeentelijke kanalen bekend worden gemaakt.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.