menu Home
Algemeencultuur

Zomeractiviteiten in de bibliotheek Alblasserdam

Paul | 30 juni 2023

Zomerpaspoort

De bibliotheek doet ook  mee met het zomerpaspoort in Alblasserdam. Je kan je via het zomerpaspoort opgeven voor het DigiLab. In het DigiLab ga je aan de slag met het green screen ontdek je hoe robots werken of geef je je op om met de Doodle 3D pen te tekenen. Het DigiLab is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Ook is er een poppenkast voorstelling voor kinderen van 4 t/m 7 jaar. Poppenkast voorstelling gaat over een draakje wat zijn moeder kwijt is in het grote bos. Wat zal er gebeuren? Beleef het tijdens de poppenkast voorstelling.  De voorleeshelden XL staan in het teken van “Woeste Willem” het boek van Ingrid en Dieter Schubert.  Opgeven voor deze activiteiten kan alleen met een zomerpaspoort en via de website van het ABC team. www.abcalblasserdam.nl

Krantje met koffie op zaterdag.

Op zaterdagochtend liggen er extra veel zaterdagkranten in de bibliotheek. Onder het genot van een kopje koffie of thee met iets lekkers kan je op je gemak een krantje lezen.  We starten krantje met koffie op zaterdag 1 juli.

Diverse activiteiten.

Op 8 juli staan wij op de boekenmarkt in het Makado centrum. We verkopen boeken voor de jeugd en volwassenen.

Samen met Stichting Welzijn Alblasserdam organiseren we een Puzzel – wandeltocht. De Speurtocht is op donderdag 13 juli en vertrek is om 10.00 uur vanaf het Brughuis.

Op 22 juli is RidderkerkFM Regionaal aanwezig en doen zij een uitzending vanuit de Serre in de Rederij. Wil je wel eens zien hoe radio gemaakt wordt en wil je komen luisteren naar de interessante gasten schuif dan gezellig aan van 10.00 tot 12.00 uur.

Vakantielezen 2023

Ga mee op reis naar zes bijzondere landen: Avonturenland, Lachland, Sportmanie, Dierenrijk, Sprookjeseiland en de Griezelkust. Dat klinkt misschien een beetje gek, maar ze bestaan echt Ontdek het zelf en ga mee op reis. In de bibliotheek van Alblasserdam gaan we elke week van de vakantie naar een ander land. Doe de speurtocht en krijg een kleine attentie. Elke middag van 13.00 tot 17.00 uur staat er iets te kleuren , te speuren of te knutselen. Maar natuurlijk zijn er ook veel leuke boeken om te lezen of om te lenen. Vakantielezen is voor kinderen van groep 3 en 4 van de basisschool.

Over Bibliotheek AanZet
Bibliotheek AanZet is een plek waar iedereen welkom is. Waar je jezelf kunt zijn. Samen met anderen. Of je nu wilt lezen, leren of ontmoeten of op zoek bent naar inspiratie of antwoorden; het mag allemaal.

De bieb is een (online) plek waar mensen zich kunnen ontwikkelen. Zodat iedereen kan #meedoen in onze snel veranderende samenleving. Ook jij. Je kunt daarom bij Bibliotheek AanZet ook terecht om Nederlands te oefenen of om te leren hoe je een DigiD aanvraagt. Want als iedereen mee kan doen, worden onze steden, dorpen en wijken daar beter van. Daar wordt iedereen beter van – de bibliotheek voor iedereen, ontwikkeling voor iedereen. Ontdek meer op www.debibliotheekaanzet.nl.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.