menu Home
Politiek

Eén van de grootste ergernissen

Paul | 30 juni 2023

Herkent u het? Zit je lekker te genieten op een terras aan het Koningsplein, komt de één na de andere stoere wagen langs en wil zich even laten horen hoe deze gechipt is met pops and bangs. Het resoneert daar zo lekker. Je zal er maar wonen. Of je wil ‘s avonds op tijd gaan slapen, omdat je de volgende dag moet werken en de decibellen vliegen je om de oren vanaf de rotterdamseweg. Ongetwijfeld zullen er meer plekken zijn waar verkeesaso’s denken dat ze ongestoord hun gang kunnen gaan, want ook zij weten heel goed dat de pakkans nu bijna nihil is. In meerdere plaatsen zijn en worden er al proeven gedaan met de geluidflitpaal, helaas is wet en regelgeving nog niet op orde en kan er dus middels zo’n paal nog niet beboet worden. Wat wel handig is aan die palen is dat er wel inzicht gegeven kan worden op welke tijdstippen door voertuigen te veel herrie geproduceerd wordt. Er efficiënt handhaving ingezet kan worden tot de regelgeving is aangepast. 

Fractievoorzitter Karin Kayadoe; “Het kan toch niet zo zijn dat veel Ridderkerkers last hebben van deze weggebruikers! Je moet alleen wel goed weten welke mogelijkheden er nu zijn, waar ze ingezet zouden moeten worden en wat het kost! Leefbaar Ridderkerk heeft dan ook een motie ingediend, 29 juni, om dit helder te krijgen, want dat het moet stoppen lijkt ons meer dan duidelijk!”

De motie van Leefbaar Ridderkerk is aangenomen mede dankzij Partij 18PLUS, PvdA, VVD, EVR en GL als mede-indieners en Burger op 1, CDA, SGP hebben hem gesteund! 

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.