menu Home
Politiek

PvdA en GroenLinks zelfstandig verder

Paul | 21 juni 2023

De Ridderkerkse fracties PvdA en GroenLinks zullen als twee zelfstandige fracties doorgaan in de gemeenteraad. De partijen zijn samen de verkiezingen ingegaan en hebben anderhalf jaar als gecombineerde fractie gefungeerd. De twee fracties wilden gezamenlijk meer bereiken. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 werd de progressieve combinatie nog knap de derde partij met vier zetels. 
GroenLinks heeft na anderhalf jaar besloten als afzonderlijke fractie door te gaan. Het geeft meer tijd aan de lokale raadsleden om aan de samenwerking te wennen. De kieswet bepaalt dat de PvdA en GroenLinks elk met twee zetels verder zullen gaan. Zij zullen op inhoud blijven samenwerken en allebei een helder sociaal en groen geluid laten horen vanuit het gezamenlijke verkiezingsprogramma.

Archief: Verkiezingsposter GR 2022

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.