menu Home
Algemeen

Maak Kanker Kansloos 2023 groot succes!

Paul | 21 juni 2023

Meer dan 650 wandelaars en hardlopers hebben op vrijdag 16 juni de derde editie van de Run4Daniel gelopen in het Kralingse Bos. Op zondag 18 juni doken bijna 375 zwemmers het water in tijdens de Swim4Daniel, in de Wijnhaven in hartje Rotterdam. Beide sportieve evenementen maken deel uit van het Maak Kanker Kansloos weekend en waren een groot succes; dit heeft in totaal ruim € 236.771,- opgeleverd voor wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut.

Run4Daniel
Het leek een doodgewone vrijdagavond in het Kralingse Bos, maar niets was minder waar. Een kleine 250m verderop was het feest tijdens de Run4Daniel op 16 juni 2023.

Bijna 650 deelnemers hebben hun beste beentje voor gezet om bij te dragen aan wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut. Met elkaar hebben zij het geweldige bedrag van € 118.536,- opgehaald!

De sfeer zat er goed in bij iedereen voordat er gestart werd. En om de heupen lekker los te houden na het lopen, zorgde Drumboost voor een spetterend optreden.

Iedereen werd letterlijk in het zonnetje gezet met het mooie weer. Mooie verhalen zijn met ons en vele anderen gedeeld. Op de herinneringenmuur stonden de aangrijpendste verhalen. Daar doen we het allemaal voor.

Swim4Daniel
Zondag 18 juni 2023 vond de 5e editie van de Swim4Daniel plaats. Honderden mensen grepen de unieke kans om te zwemmen in het Maritiem District om zich daarmee in te zetten voor wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut.

Op Plein 1940 ontstond al snel een gezellige sfeer. Het was mooi om te zien hoeveel mensen onze kanjers kwamen aanmoedigen. De foodtrucks stonden klaar om iedereen te voorzien van een hapje & drankje. Drumboost bracht met hun spetterende act de beats naar het Plein. Met de lange sliert van rode badmutsen in het water en het uitzicht op het mooie Rotterdam was het plaatje compleet.

Voordat er in het water gesprongen werd, zijn eerst de gedachten geschreven op de herinneringenmuur. Deze dag werden gevoelens ‘omgezet’ in daadkracht. Er is deze dag niet alleen een sportieve prestatie neergezet, maar met elkaar is ook het recordbedrag van meer dan € 114.000,- opgehaald! ‘You’ll Never Walk Alone’ klonk door de speakers, de handen gingen massaal de lucht in. Een traan en een lach volgden. Iedereen heeft zijn eigen verhaal, maar we zetten ons allemaal in voor hetzelfde doel.

Wij willen iedereen enorm bedanken voor hun bijdrage en aanwezigheid.

Bron: https://erasmusmcfoundation.nl/danieldenhoedfonds/maak-kanker-kansloos/

Foto: Cheque overhandiging voor het zwemmen

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.