RVVH promoveert naar de 4e divisie

Paul | 18 juni 2023

door Theo Leenheer

RVVH heeft het voor elkaar. Na een spannende nacompetitie werd ook de finale op het neutrale terrein van VVOG in Harderwijk gewonnen. ONS Sneek, nummer twee uit de 1e klasse F, moest er met 2-1 aan geloven. Daarmee keert RVVH terug op het niveau waar men in 2018 vanaf duikelde.

Nadat de oranje en blauwwitte rookwolken waren weggetrokken werd het een moeizame maar zeker boeiende en interessante wedstrijd. De Friezen openden zeer gevaarlijk toen de behendige spits Ewart Ottema na amper 40 seconden al in de diepte werd gelanceerd, maar gelukkig verdween zijn lob over Tim Elkhuizen net naast de goal. RVVH antwoordde tien minuten later toen een combinatie tussen Gino Boers en Everton Pires Tavares door laatstgenoemde net naast werd geschoten. Na een kwartier ging het toch weer mis voor de Ridderkerkers. Een vrije trap van Nordin Tahboun van de linkerkant van het veld werd knap achterwaarts ingekopt door Ottema, 0-1. En weer de achterstand in het eerste kwartier. Geleidelijk daarna wist RVVH meer grip en controle op de wedstrijd te krijgen. De voetballende kwaliteiten van RVVH werden ook ten toon gespreid, waar ONS Sneek meer met gerichte lange ballen de spitsen in stelling trachtte te brengen. Er kwamen wat kansen voor de Ridderkerkers. Een bal kon net voor de doellijn worden weggewerkt en een gevaarlijke indraaiende voorzet van rechts van Pires Tavares, die hij deze middag nog meer wist te verzenden, kon onvoldoende door Boers in de spits worden gecontroleerd. En net in een fase dat je aan een achterstand bij rust gaat denken is het weer gelijk. Een RVVH aanval via de linkerkant werd besloten met een schot van Gino Stolk die door keeper Tristan Boersma niet kon worden geklemd. Boers was vervolgens alert en schoof de op dat moment verdiende gelijkmaker binnen, 1-1. Dit was ook de ruststand.

Na de rust al gelijk een schotpoging door Mohamed Ajarai, wat door Boersma werd gepakt. Na een kwartier was Ajarai bijna succesvol bij de tweede paal na een voorzet van Pires Tavares. Kort daarop schoot Stolk over. Na 20 minuten in de tweede helft kwamen de Ridderkerkers op de achteraf zo belangrijke voorsprong. Via de linkerkant was Philip Dragon opgestoomd en zijn voorzet viel via de kluts voor de voeten van de ingevallen Gazar Dermedjan en die verschalkte Boersma vervolgens met een doeltreffende uithaal, 2-1. De Snekers moesten nu gaan komen en gingen de ballen pompen richting de RVVH zestien. Dit leverde in de laatste fase, waarin aan beide kanten de nodige wissels plaatsvonden, hectische momenten op. De RVVH defensie stond echter goed en keer op keer wist men op te ruimen, waarbij ook Elkhuizen met regelmaat goed ingreep en redding kon brengen. Leon Steketee redde net voor de doellijn een kopbal van de ingevallen Lennard Feenstra. Aan de andere kant leverde dat RVVH ook ruimte op voor de counter. Stolk waagde nog maar eens een poging waar Boersma met moeite wist te redden. En in de slotminuut was een prima RVVH aanval die Laurens de Witte alleen voor de keeper bracht. De inzet van De Witte kon met de voet worden gestopt door Boersma. In de blessuretijd wist vervolgens Elkhuizen met fabuleuze redding nog een verlenging te voorkomen en toen was het wachten tot de bijna acht minuten heel lang durende blessuretijd om was. En na het affluiten van de prima leidende scheidsrechter W.M. Kieft ging het los. RVVH was gepromoveerd en wilde dat weten ook. De spelers genoten van de felicitaties van de meegereisde fans en het werden feestelijke taferelen op en rondom het veld.

De terugreis en de samenkomst later in de kantine waren al net zo feestelijk. Iedereen had genoten van deze RVVH dag. Een serie van 12(!) overwinningen op rij werd bekroond met de PROMOTIE NAAR DE VIERDE DIVISIE!

RVVH – ONS Sneek 2-1 (1-1)

15. Ottema 0-1
41. Boers 1-1
65. Dermedjan 2-1

Scheidsrechter W.M. Kieft gaf een gele kaart aan Ottema (ONS Sneek) en aan Proost (RVVH).