menu Home
Sport

RVVH toont veerkracht en plaatst zich voor de finale

Paul | 11 juni 2023

door Theo Leenheer

RVVH heeft veerkracht getoond door een net na de rust opgelopen 0-2 achterstand tegen Wippolder alsnog om te buigen in een 4-2 overwinning. Daarmee plaatst RVVH zich voor de promotiewedstrijd tegen ONS Sneek op neutraal terrein. De wedstrijd lag kort voor tijd enige tijd stil vanwege een incident van racistische aard wat de gemoederen deed verhitten. Na die hervatting sloegen de Ridderkerkers snoeihard toe.

De wedstrijd begon voor RVVH net als een week eerder niet goed. Wat corners tegen die voor onrust zorgden en net binnen tien minuten de 0-1 achterstand na een goed en resoluut ingeschoten bal van topscorer Daley Uithof. Daarna was RVVH voetballend wederom de betere ploeg alleen vergaten de Ridderkerkers daar rendement uit te halen. Diverse kansen werden er bij elkaar gevoetbald maar de beloning daarvoor in de vorm van een goal bleef uit. Wippolder bleef af en toe gevaarlijk met hun uitvallen maar niet meer dan dat. Bovendien werden de gasten enkele minuten voor de rust gereduceerd tot tien man na een te grove charge van Quinten Hellemons op Mohamed Ajarai. Ruststand derhalve 0-1.

Kort na de rust weer een domper voor RVVH. De tien man van Wippolder kwamen ineens op 0-2 toen Uythof met een listig balletje Lorenzo Dijksman in stelling bracht en die scoorde van links in de zestien, 0-2. RVVH moest onder tropische omstandigheden nu vol aan de bak en deed dat ook. Binnen vijf minuten werkte Gino Boers een knappe aanval over links af voor de aansluitingstreffer, 1-2. Vier minuten later na eerst een aanval over rechts en daarna verplaatst naar links waarbij Gino Stolk een schot waagde wat door keeper Dion de Jong werd gelost, stond Remco Buist op de juiste plaats om hiervan te profiteren, 2-2. Nog een half uur te spelen en RVVH drong aan en ging nu volledig voor de winst. Weer kwamen er kansen maar weer bleef de afronding achterwege. De gasten werden teruggedrongen en snakten naar het einde.

Zeven minuten voor tijd gebeurde een uiterst vervelend incident. Jessie Proost wilde ingooien en kreeg vanuit het waarschijnlijk Wippolder publiek een verschrikkelijk racistische opmerking naar zijn hoofd geslingerd. Hij reageerde hier op en er ontstond de nodige consternatie. De prima leidende scheidsrechter R. Sturm deed het enige juiste wat hij kon doen namelijk een afkoelingsperiode inlassen. De wedstrijd werd dus gestaakt en in de catacomben vond druk overleg plaats tussen beide clubs en de scheidsrechters over hoe verder. Daarbij telde ook zeer nadrukkelijk de mening van Proost zelf, die aangaf wel verder te willen spelen. Met nog een tiental minuten (inclusief blessuretijd) te gaan werd uiteindelijk verder gespeeld, maar het voorval had een hele vieze bijsmaak. RVVH kwam getergd terug op het veld en dat was binnen twee minuten zichtbaar. Na een corner van de rechterkant kreeg Everton Pires Tavares de bal en die ging de zestien binnen om daarna verwoestend met links uit te halen. Het leek wel of hij al zijn gram in dat schot legde want de bal vloog via wat spelers tegen de touwen en sloeg in als een granaat, 3-2. Korte tijd later kreeg RVVH een strafschop nadat een voorzet van Buist met de hand werd getoucheerd in de zestien. Pires Tavares kon vervolgens heel koeltjes de beslissende 4-2 binnen schieten. Daarmee werd de verdiende zege voor de Ridderkerkers op de borden gezet.

RVVH gaat zich nu opmaken voor de apotheose van het seizoen. In een rechtstreeks duel met ONS Sneek mag het gaan uitmaken wie volgend seizoen in de vierde divisie mag uitkomen.

RVVH – SV Wippolder 4-2 (0-1)

10. Uythof 0-1
50. Dijksman 0-2
55. Boers 1-2
59. Buist 2-2
84. Pires Tavares 3-2
87. Pires Tavares 4-2 (strafschop)

Scheidsrechter R. Sturm gaf gele kaarten aan Ajarai en Pires Tavares (beiden RVVH) en aan trainer Moen en Dijksman (beiden Wippolder). De rode kaart was er voor Hellemons (Wippolder) in de 42e minuut.

Opstelling RVVH:

Elkhuizen, Proost, Eggers, Steketee, Dragon, Buist, De Witte (68. Dermedjan), Ajarai, Pires Tavares, Boers (82. Lopes Martins da Veiga) en Stolk.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.