menu Home
Algemeen

Hersenletsel: thuis begint het pas!

Paul | 5 juni 2023

De gevolgen van hersenletsel zijn groot. In een fractie van een seconde staat het leven op zijn kop. Ruim 140.000 mensen krijgen hier jaarlijks mee te maken door een beroerte of een ongeluk.

Na een ziekenhuisopname volgt voor sommigen een revalidatieperiode en begint het leven met de gevolgen van het niet aangeboren hersenletsel. Thuis kom je deze gevolgen tegen, wat doet het met je, hoe kun je hiermee omgaan?

Hersenletsel krijg je niet alleen. Ook de partner, naasten en omgeving hebben te maken met de impact van het letsel. Vaak een zoektocht, waar vind je de ondersteuning, wat is er nodig?

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst op 21 juni 2023 in de bibliotheek wordt door de patiëntenvereniging Hersenletsel.nl Zuid-Holland informatie gegeven over de oorzaken, gevolgen en de impact van niet aangeboren hersenletsel. Ervaringsdeskundigen zullen de impact van hersenletsel op hun leven delen en met de aanwezigen in gesprek gaan. 

Ook zal mantelzorg consulent Heleen Visser van Stichting Welzijn Alblasserdam aanwezig zijn. Zij zal in het kort vertellen waarvoor u terecht kan bij haar als het gaat om mantelzorg.


De lezing is op 21 juni van 10.00 tot 12.00 uur in de bibliotheek.  Je hoeft je niet aan te melden en is gratis.

Bibliotheek AanZet Alblasserdam

Cortgene 2 Alblasserdam

Telefoonnummer: 088-2425070

Over Bibliotheek AanZet
Bibliotheek AanZet is een plek waar iedereen welkom is. Waar je jezelf kunt zijn. Samen met anderen. Of je nu wilt lezen, leren of ontmoeten of op zoek bent naar inspiratie of antwoorden; het mag allemaal.

De bieb is een (online) plek waar mensen zich kunnen ontwikkelen. Zodat iedereen kan #meedoen in onze snel veranderende samenleving. Ook jij. Je kunt daarom bij Bibliotheek AanZet ook terecht om Nederlands te oefenen of om te leren hoe je een DigiD aanvraagt. Want als iedereen mee kan doen, worden onze steden, dorpen en wijken daar beter van. Daar wordt iedereen beter van – de bibliotheek voor iedereen, ontwikkeling voor iedereen. Ontdek meer op www.debibliotheekaanzet.nl.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.