menu Home
Sport

RVVH na verlenging met moeite langs BVCB

Paul | 4 juni 2023

door Theo Leenheer

RVVH heeft zich in de nacompetitie met veel moeite ontdaan van competitiegenoot BVCB. Na de reguliere speeltijd stond het 1-1. In de verlenging sloeg Hercules toe om vervolgens op 3-2 te finishen.

BVCB begon goed aan de wedstrijd en was gedurende het eerste kwartier de baas o.a. resulterend in een serie corners. Uit één daarvan kopte Ricoberto Luijando na 12 minuten raak, 0-1. RVVH moest zich herpakken en deed dat wonderwel snel. Na ruim een kwartier kwam via de rechterkant Everton Pires Tavares naar binnen en zijn schot werd geblokt en diverse malen door meerdere spelers getoucheerd maar rolde uiteindelijk toch binnen, 1-1. RVVH was daarna tot de rust voetballend de betere ploeg. Het beginoffensief van de gasten was weg en RVVH combineerde alsof het een lieve lust was. Echter het rendement bleef uit. De enige mogelijkheid was een schot van Philip Dragon net over na een combinatie over links met Gino Boers en Gino Stolk. Ruststand derhalve 1-1.

Na de rust aanvankelijk een zelfde begin als de eerste helft. BVCB creëerde weer de nodige onrust waarbij RVVH na een scrimmage goed weg kwam. Aan de andere kant kreeg Guytano dos Santos een aardige kans maar schoot over. Het werd allemaal wat rommeliger en zeker niet beter. De spanning vergoedde echter veel. Zowel RVVH als BVCB kregen mogelijkheden, waarbij Rob Vrijenhoek de grootste kreeg maar Tim Elkhuizen in twee keer zag redden. Gescoord werd er niet meer, waardoor verlengingen noodzakelijk waren.

Na vijf minuten in de verlenging was daar de Ridderkerkse opluchting. Via links vond Stolk met een heerlijke steekbal de ingevallen en goed opgekomen Laurens de Witte die alleen voor keeper Massimo van Ewijk koel afrondde, 2-1. Vijf minuten later bleef de beslissing uit toen Stolk de keeper zag redden. Na één minuut in de tweede verlenging leek die wel te vallen. Stolk werd over rechts weggestuurd en schoot na een korte solo in de korte hoek resoluut raak, 3-1. BVCB wilde zich niet gewonnen geven en wederom Luijando kopte vijf minuten voor het einde weer een corner bij de eerste paal binnen, 3-2. Volop spanning dus nog, maar uiteindelijk bleef de stand ongewijzigd. Hierdoor is BVCB uitgeschakeld en gaat RVVH door. Komende zaterdag wacht, wederom thuis, de wedstrijd tegen SV Wippolder uit Delfgauw om een plek in de finale.

RVVH – BVCB 1-1 (1-1), 3-2 na verlenging

12. Luijando 0-1
16. Pires Tavares 1-1
95. De Witte 2-1
106. Stolk 3-1
115. Luijando 3-2

Scheidsrechter L. Tissingh gaf gele kaarten aan ass.trainer Rodriques de Pina en Elkhuizen (beiden RVVH) en aan Sinar (BVCB).

Opstelling RVVH:

Elkhuizen, Proost, Eggers, Steketee, Dragon, Dos Santos, Niamut (91. El Koubai), Ajarai (79. De Witte), Pires Tavares (79. Buist), Boers (71. De Jesus/107. Lopes Martins da Veiga) en Stolk.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.