menu Home
Sport

Slikkerveer kan voorsprong niet vasthouden

Paul | 14 mei 2023

door Arjan ’t Jong

Op zaterdag 13 mei 2023 speelde Slikkerveer in Rotterdam uit bij Neptunus-Schiebroek. Trainer Driss El Akchaoui miste een flink aantal spelers, maar het speelde in de openingsfase zeer gedegen.

Meteen al in de openingsminuut kreeg Slikkerveer een goede kans. Uit een corner van Aaron Plaizier kwam de bal bij Bas Mulder terecht. Zijn schot werd echter geblokkeerd door een verdediger. Drie minuten later belandde een voorzet vanaf de rechterflank van Neptunus-Schiebroek zomaar op de bovenkant van de lat. In de tiende minuut kreeg Slikkerveer de eerste echt goede kans, maar had het daar wel een verdedigend mistasten van de thuisclub voor nodig om de aanval succesvol af te ronden. Een voorzet van Ronald Capelle belandde via een verdediger voor de voeten van Aaron Plaizier, die zich niet bedacht en de bal in touwen joeg: 0-1. In de periode na de openingstreffer speelde het spel zich voornamelijk af op het middenveld en grossierde beide teams vooral in het geven van foutieve passes. Na precies een half uur spelen kreeg Ronald Capelle een grote kans om de voorsprong te verdubbelen, maar een verdediger kon de bal net naast tikken. Een paar minuten later moest Patrick Werkhoven ook in actie komen bij een laag schot in de korte hoek. Via zijn voeten ging de bal naast. De beste kans voor rust was voor Sem Seifi. Uit een voorzet van Bas Mulder stond Seifi vrij bij de tweede paal. Van dichtbij ging de inzet echter over het doel. Zodoende bleef het 0-1 bij rust.

In de tweede helft kwam Slikkerveer wat meer onder druk te staan. De eerste kansjes voor de thuisploeg gingen nog ruim naast. In de 62ste minuut moest Patrick Werkhoven echt in actie komen op een laag schot en de rebound werd goed weggekopt door Boy van Reede. Vier minuten later redde Patrick Werkhoven goed op een krullend schot richting de kruising, maar in de 70ste minuut was Remco Wuister de goalie van Slikkerveer te slim af. Net voordat Patrick Werkhoven de bal zou vangen kopte hij over de uitkomende doelman heen: 1-1. In de 80ste minuut mocht Neptunus-Schiebroek frank en vrij opstomen langs de rechterflank. De voorzet vanaf de achterlijn werd eenvoudig binnen getikt door Remco Wuister: 2-1. Slikkerveer wilde in de slotfase er nog een offensief uitgooien, maar was niet meer bij machte om de thuisploeg echt lastig te maken. In blessuretijd moest het zelfs uit een snelle tegenaanval nog een treffer van Jazzley van Heyningen incasseren: 3-1. Dat werd ook de eindstand.

Door de uitslagen in de tweede klasse F heeft Slikkerveer directe degradatie niet zelf meer in de hand. Winst aanstaande zaterdag 20 mei tegen directe concurrent SVS noodzakelijk. De wedstrijd begint om 15.00 uur op het eigen sportpark Het Reijerpark. Opstelling: Patrick Werkhoven, Boy van Reede, Cerezo Fung-A-Wing, John van Vught, Denno Stoffels (78 – Dustin van Die), Sem Seifi (65 – Steven de la Rambelje), Romain van Bruggen, Ryan van Dongen, Aaron Plaizier (70 – Cheraino Korver), Ronald Capelle en Bas Mulder.

Foto’s: Roelie ’t Jong

Dustin van Die
Ryan van Dongen

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.