menu Home
Sport

RVVH stelt na rust orde op zaken tegen De Zwerver, 3-1

Paul | 14 mei 2023

door Theo Leenheer
RVVH won ook de zevende wedstrijd op rij. Thuis tegen het Kinderdijkse De Zwerver werd het na een achterstand en gelijke stand bij rust uiteindelijk 3-1. De Ridderkerkers blijven daardoor koploper Heerjansdam op één punt volgen.

Aan de zonnige Sportlaan in het begin een domper van jewelste voor Hercules. Keeper Tim Elkhuizen ging in de fout en Jesper Kusters profiteerde, 0-1. Binnen 10 minuten was het gelegenheidsspits Gino Boers die slim anticiperend egaliseerde, 1-1. Daarna een sterker RVVH dat een overwicht opbouwde maar zichzelf stuk liep op de rood-zwarte muur van de ‘overkant’. Ondanks wel mogelijkheden een gelijke stand bij de rust.

Na de rust tapte RVVH uit een ander vaatje en werden de reeds gedegradeerde gasten ver terug gedrongen. Dit resulteerde in een prachtige voorsprong toen vanaf links de ingevallen Shamir de Jesus de verste kruising vond, 2-1. Enkele minuten later was het Gino Stolk die vanaf de rand zestien de 3-1 binnen schoot en daarmee viel de wedstrijd in het slot. RVVH had voldoende mogelijkheden voor een hogere score maar verzuimde die te benutten. De Zwerver geloofde het ook wel waardoor de wedstrijd een beetje uitging als de bekende nachtkaars. Niettemin schreven de Ridderkerkers wel weer drie belangrijke punten bij waardoor de derde periodetitel nu ook binnen handbereik is.

RVVH – De Zwerver 3-1 (1-1)

4. Kusters 0-1

12. Boers 1-1

58. De Jesus 2-1

64. Stolk 3-1

Scheidsrechter G.W.A. Takacs gaf geel aan Proost en Dragon (beiden RVVH) en aan Van Genderen (De Zwerver).

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.