menu Home
Sport

“Gelukkig is het zover en mogen we weer gaan Beachhandballen!”

Paul | 14 mei 2023

door Hans Muntz

Saturnus’72 gaat weer beginnen!! De dagen worden langer en we zien dat het zonnetje steeds meer tevoorschijn komt. En dan begint het toch wel weer te kriebelen. Gelukkig is het zover en mogen we weer gaan Beachhandballen!

Saturnus ’72 is al redelijk wat jaren bezig met Beachhandbal. Waar ze dit eerst deden op het strand in van Rockanje of op geïmproviseerde veldjes ergens in een park, is dat al enige jaren niet meer nodig. Saturnus’72 beschikt sinds 2020 over haar eigen Beachhandbalveld!

Wat Beachhandbal anders maakt dan ‘gewoon’ handbal is dat het veel sneller gaat, er kunnen dubbele punten gescoord worden en uiteraard is het op het zand. Maar vooral de gezelligheid op en om het veld maakt van Beachhandbal altijd een feestje. Er is geen toernooi of wedstrijd waarbij de muziek niet net een tandje harder staat dan gebruikelijk, waar de tap rijkelijk vloeit en ook de BBQ staat eigenlijk bijna altijd aan. Nu het zonnetje meer gaat schijnen, gaat Saturnus’72 weer van start. Ze bieden trainingen aan op verschillende dagen in de week voor elke jeugdcategorie. (Zie trainingstijdentabel.)

Ook dit jaar heeft de club een NK-team dat gaat strijden om deel te mogen nemen aan de Nederlandse kampioenschappen. Verder hebben zijn er een aantal recreatieve teams die naast hun trainingen ook op toernooi gaan en oefenwedstrijden zullen spelen in onze eigen `zandbak`. Dit alles onder begeleiding van gecertificeerde Beachhandbaltrainers en scheidsrechters. Elke woensdag is er een speciale Beachhandbal avond. Op deze avond maakt de club er een feestje van en hoopt ook jou dit seizoen te zien verschijnen op het Beachveld? Je vindt Saturnus’72 op de Kastanjelaan 30 in Ridderkerk. Loop dan langs het verharde handbalveld of loop eerst even gezellig de kantine binnen.

Trainingstijden

Maandag

Beachveld

  • 17.30-19.30 uur Beach, ruimte voor jeugd en eventueel wedstrijdjes op uitnodiging.
  • 19.30-21.00 uur Beach, extra technische training DA

Woensdag

  • 17.30-18.30 uur E+
  • 18.30-19.30 uur MD/MC
  • 19.30-20.30 uur JD/JC
  • 20.30-22.00 uur DS/DA

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.