menu Home
Sport

Drie punten voor Nieuw-Lekkerland

Paul | 14 mei 2023

door Wim de Rooij

NIEUW-LEKKERLAND – En weer moest Rijsoord het onderspit delven. Ditmaal was het Nieuw-Lekkerland, dat met de zege aan de haal ging. Voor Rijsoord maakt het niet veel meer uit, maar de thuisploeg kan nog iedere punt gebruiken om de wedstrijden om de degradatie en promotie te voorkomen. Dus was het na afloop van de wedstrijd in de bestuurskamer weer een hoop gepuzzel in hoeverre de drie punten de ploeg deze zaterdagmiddag geholpen hebben. De komende twee weken zullen duidelijkheid brengen en dan zit het seizoen er tot opluchting van de trouwe supporters van Rijsoord eindelijk op. Want het valt echt niet mee oM twee seizoenen achter elkaar je ploeg steeds weer zien te verliezen.

Onder ditmaal stralende weersomstandigheden troffen Nieuw-Lekkerland en Rijsoord elkaar voor de zoveelste keer. De teams hebben in meerdere competities al heel wat wedstrijden samen uitgevochten. Nu was duidelijk dat Rijsoord al uitgeschakeld was en Nieuw-Lekkerland nog iedere punt kon gebruiken. Kennelijk waren de onverwacht hoge temperaturen voor de spelers weer wennen, want het zou een gezapige wedstrijd worden onder leiding van scheidsrechter Arthur Ebink, die een makkelijke middag zou hebben en tweemaal een drinkpauze inlaste. Slechts eenmaal moest hij een gele kaart trekken en dat was voor aanmerkingen op de leiding. Verder was het een sportieve wedstrijd.

Openingstreffer

Na drie minuten was er een eerste actie van de thuisploeg toen Tim van der Zee met een afstandsschot doelman Jesse Verveer op de proef stelde. Na een kwartier kreeg hij een nieuwe poging toen hij vanaf links kon doorbreken, maar nu ging zijn schot voor langs en over het doel. Aan de andere kant deed Rijsoord ook wat terug, toen een kopbal uit een hoekschop ternauwernood door doelman Nick Schutte van de thuisploeg tegengehouden kon worden. Toch zou Van der Zee na ruim een half uur spelen de score openen. Een snelle aanval van de thuisploeg over rechts, na balverlies van Rijsoord op het middenveld, werd vrij eenvoudig door Van der Zee achter Jesse Verveer gebracht; 1-0. Kort voor rust kon Nieuw-Lekkerland de voorsprong zelfs verdubbelen toen Damien Muller, de bijna naamgenoot van Rijsoords Damian Muller, zijn inzet door de voet van Jesse Verveer geblokt zag worden. De kleine voorsprong zou ook de ruststand worden.

Na enkele omzettingen in het team gaf Rijsoord na de rust op het middenveld wat minder ruimte weg en het kwam zelfs op gelijke hoogte met de thuisploeg. Danny Haasdijk speelde zichzelf met een fraaie voetbeweging vrij en stuurde Casper Gerritse de diepte in. Vanaf de rand van het strafschopgebied passeerde de spits doelman Schutte in de verre hoek; 1-1. Na dit doelpunt werd het een meer open wedstrijd en beide ploegen wilden toch wel graag winnen. Na de drinkpauze zette trainer Ronald Hulsbosch zijn team wat om en gesteund door het ineens luidruchtige thuispubliek kreeg Nieuw-Lekkerland vleugels. Doelman Jesse Verveer onderscheidde zich nog een keer met een prachtige redding op een schot van Tim van der Zee, maar hij moest toch ‘capituleren’ toen Damien Muller de bal ineens voor zijn voeten kreeg en hem hoog in de touwen schoot; 2-1. Ruim in blessuretijd kreeg Damiën Buwalda nog een uitgelezen mogelijkheid op een derde treffer voor de thuisploeg, maar Jesse Verveer redde in een reflex. Nieuw-Lekkerland kon weer drie punten aan het totaal bijschrijven, maar moet blijven vrezen voor die altijd weer onvoorspelbare wedstrijden om degradatie en promotie. De tijd zal het leren of Rijsoord en Nieuw-Lekkerland elkaar volgend seizoen als dan niet in de tweede klasse gaan tegenkomen.

Volgende week zaterdag speelt Rijsoord de laatste thuiswedstrijd van het seizoen en dan komt SVOD 22 op bezoek. Het team verloor de thuiswedstrijd zaterdag met 1-3 van XerxesDZB en is op de elfde plaats onder Nieuw-Lekkerland terug te vinden. SVOD22 is sowieso al ‘veroordeeld’ tot het spelen van de wedstrijden om de degradatie en maakt geen kans meer die te ontlopen. De technische staf en spelers worden een goede wedstrijd toegewenst.

Opstelling: Jesse Verveer – Kevin Versteeg – Maek Zwang – Timo Versteeg (56. Francesco Messina) – Damian Muller (46. Niek Meijer) – Enriqué Edomaruse – Joel Shahzad – Stefan Havelaar – Danny Haasdijk – Casper Gerritse (66. Jochem Kouwenhoven) – Dogokan Kulup (66. Youri Haasdijk).

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.