menu Home
Algemeen

‘Wel koffie, geen geleuter’

Paul | 8 mei 2023

Ook dit voorjaar organiseren de Sociaal werkers ouderen van Facet Ridderkerk wederom een serie gespreksgroepen in samenwerking met Centrum Levensvragen Drechtsteden.

Wat is de zin van het leven?

De zin van het leven betekent voor iedereen iets anders. Dit komt door uw eigen unieke levensloop. In de bijeenkomsten gaat u op zoek naar verhalen uit uw eigen leven. Het terugblikken helpt u zicht te krijgen op het voorbije leven en vorm te geven aan het heden en aan de toekomst.

Bent u iemand die behoefte heeft aan een goed gesprek over dingen die ertoe doen in uw leven? Dan bent u van harte welkom om mee te doen aan een serie van zeven groepsgesprekken. Samen met gespreksleider Anja Bruijkers gaan we het hebben over diverse thema’s. Voorbeelden kunnen zijn liefde, dood, vrijheid, verbondenheid, vertrouwen en zingeving. Deze gesprekken zijn bedoeld om de geest te slijpen, door geïnteresseerd te luisteren, te (be)vragen, te delen en te ervaren, misschien ook wel om er stil van te worden. Steeds bepalen de deelnemers samen met welk thema zij aan de slag gaan.

Enkele reacties van deelnemers van de gespreksgroep van najaar 2022.

“Naast de gezelligheid was er ook begrip voor je verhaal en ervaring, een rustpunt en leren van elkaar, hoop en verwachting.”

De serie bestaat uit 7 bijeenkomsten van 1,5 uur bij Wijkcentrum West, Boksdoornstraat 80 in Ridderkerk op donderdagmiddag. Inloop vanaf 14.00 uur, we starten om 14.30 uur tot 16.00 uur op 8, 15, 22, 29 juni en 6, 13, 20 juli 2023.

Deelname aan de bijeenkomsten is gratis. Voor de koffie/thee wordt gezorgd. De cursus gaat van start, maar er is nog ruimte voor enkele deelnemers. We houden een maximum aan van 10/12 personen.

U kunt zich aanmelden door langs te gaan bij de balie van Facet Ridderkerk of te bellen met 0180-432350. Na aanmelding heeft u een korte intake met één van de Sociaal werkers ouderen.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.