menu Home
Brandweer

Brandweer zoekt vrijwilligers en toont nieuw voertuig

Paul | 8 mei 2023

door Hans Muntz

Parttime werken bij de brandweer is goed te combineren met je gewone baan. Als vrijwilliger ben je net zo goed opgeleid als een professional. Je hebt een belangrijke taak en bent van grote betekenis voor je buren en stadsgenoten. Een prachtige baan waar nog steeds te weinig mensen voor gevonden worden. Zaterdag 13 mei tussen 10.00 en 14.00 uur staan de vrijwilligers van de post Ridderkerk op het Koningsplein. Hier tonen zij hun nieuwe voertuig en hopen ook nieuw collegae te ontmoeten.

Net als in het maatschappelijke leven gaan er ook bij de brandweer mensen met pensioen. Meestal na een groot aantal dienstjaren. Het blijkt dat als je eenmaal vrijwilliger bent bij de brandweer je besmet wordt met het virus en een lange staat van dienst opbouwt. Maar, net als in de hele maatschappij, blijken vacatures niet eenvoudig ingevuld te kunnen worden. Toch is dit een baan die je kan combineren met je gewone werk, waar je veel van leert en bijdraagt aan een maatschappelijk belang.

“Ben je 18 jaar of ouder, dan zoeken we JOU”, vertellen de vrijwilligers van de post Ridderkerk. Zaterdag 13 mei staan zij tussen 10.00 en 14.00 uur op het Koningsplein om nieuwe collegae te werven. “We zoeken mensen, met en zonder brandweer diploma’s, die wonen of werken in Ridderkerk. Je moet wel kunnen zwemmen, geen hoogtevrees hebben of claustrofobisch zijn. Uiteraard beschik je over een goede lichamelijke conditie. Als vrijwilliger wordt je intern opgeleid. Hiervoor staat ongeveer twee jaar voor. Tijdens die periode maak je al deel uit van het korps en mag je soms al mee als stagiair bij incidenten. Heb je vragen kom ze zaterdag gerust stellen, Mocht je zaterdag niet in de gelegenheid zijn, dan kun je donderdag 25 mei om 18.45 uur ook langs komen op de kazerne aan de Meester Troelstrastraat, maar dan moet je je wel aanmelden via het mailadres jaco.oosterom@vr-rr.nl”,vult Jaco Oosterom aan. “We bieden je zelfs de mogelijkheid aan om een aantal weken mee te kijken met ons werk. Kan je kijken of deze baan ook bij jou past.”

Nieuw voertuig.

De post Ridderkerk heeft sinds enkele weken een nieuwe Tank Auto Spuit. Na het inwerken en gebruiksklaar maken van deze wagen zal hij operationeel kunnen worden ingezet. Maar eerst zal de wagen zaterdag voor een ieder te bekijken zijn.

Maar wil je gelijk een aanmelding verzenden, dan kan dit via www.werkenbijvrr.nl/brandweer en klik op brandweervrijwilliger.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.