menu Home
AlgemeenPolitiek

CDA ziet risico’s voor hulpdiensten bij werkzaamheden snelwegen

Paul | 2 mei 2023

Het CDA maakt zich ernstige zorgen over de mogelijke risico’s die ontstaan door de werkzaamheden bij de Haringvlietbrug, N59 en Heinenoordtunnel. Doordat er de komende maanden op deze trajecten veel (herstel)werkzaamheden zullen plaatsvinden gaat dit gepaard met afsluitingen. Hierdoor zullen provinciale wegen drukker worden, wat gevaarlijke gevolgen kan hebben voor hulpdiensten en de verkeersveiligheid. Reden genoeg voor Statenleden Tea Both-Verhoeven en Michel Rogier om vragen te stellen aan het College van Gedeputeerde Staten.

In de afgelopen periode is de Heinenoordtunnel vanwege werkzaamheden al meerdere malen afgesloten geweest. Dit heeft forse ophopingen opgeleverd op de N217, waarbij onder andere de doorstroming voor hulpdiensten niet gegarandeerd kon worden. Ook tijdens de volledige afsluiting van de Haringvlietbrug zijn er zorgen over de snelheid waarmee bijvoorbeeld ambulances bij spoedtransport ziekenhuizen in Rotterdam kunnen bereiken. In de Tweede Kamer werd dit onderwerp ook al aangekaart door de fractie van het CDA.

Daarnaast is de N215 een gevaarlijke stoffenroute van en naar het Europoortgebied. “Meer belasting van deze weg, door de verwachte drukte op de omleidingsroutes, kan extra risico’s opleveren qua veiligheid”, aldus Statenlid Tea Both. Ook zorgelijk is het feit dat de afsluitingen plaatsvinden in een drukke vakantieperiode, wat voor nog meer verkeersstromen zorgt. Het driedaagse evenement Concert at Sea in Zeeland zorgt tevens voor extra verkeersstromen vanuit Zuid-Holland.

De CDA-fractie wil daarom graag van het College van Gedeputeerde Staten weten of zij het eens zijn met het CDA dat er grote risico’s gepaard gaan met de afsluitingen voor het toenemende verkeer op andere provinciale wegen. Ook wil de fractie weten waar volgens het College mogelijke oplossingen of maatregelen liggen om deze risico’s zo veel mogelijk te voorkomen. Daarbij vraagt de fractie zich af of het College betrokken is bij het overleg over de omleidingsroutes.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.