menu Home
Sport

Slikkerveer kansloos bij Pelikaan

Paul | 1 mei 2023

door Arjan ’t Jong

Op zaterdag 29 april 2023 speelde Slikkerveer uit bij Pelikaan in Zwijndrecht een lastige wedstrijd. Ondanks dat in de openingsfase aardig stand werd gehouden, bleek het verschil na rust te groot om te verrassen.

In het eerste gedeelte van de wedstrijd tasten beide teams elkaar rustig af. Pas in de dertiende minuut werd de eerste kans gecreëerd. Bas Mulder schoot op doel, maar raakte de bal niet hard genoeg om keeper Francissen te verrassen. Een minuut later volgde ook de eerste kans voor de thuisploeg, maar de kopbal werd goed gepareerd door Patrick Werkhoven. In de 18e minuut schoot Valerio Vers hard en hoog op doel van flinke afstand. Keeper Francissen stompte de bal zijn doel uit. Rond het half uur kreeg Pelikaan eerst een goede kopkans, maar die ging ruim naast. Daarna viel het aan over de linkerflank. De voorzet die volgde werd in het centrum van de aanval door Ruben de Raad in de verre hoek binnen getikt: 1-0. Een minuut later kwam Slikkerveer goed weg toen Veld vanaf 20 meter op de lat schoot. In de 42ste minuut stuurde Ronald Capelle met een prima pass Damion Janssen de zestien in. De uitkomende Francissen voorkwam dat Damion Janssen de bal in het net kon schieten. Waar Slikkerveer aan aanvallende dacht om voor rust op gelijke hoogte te komen, daar werd in de blessuretijd van de eerste helft balverlies in de voorhoede afgestraft met een snelle counter van Pelikaan. Vanaf zeker 30 meter krulde Timo Nossent de bal in de kruising: 2-0. Een domper voor Slikkerveer om zo de rust in de te gaan.

Na de thee probeerde Slikkerveer om wat meer de aanval te zoeken. Dat gaf ook de thuisclub wat meer ruimte om de aanval te zoeken en dat leverde in korte tijd twee tegentreffers op. In e 55ste minuut schoot Jesper Nossent vanaf de rand van de zestien een voorzet vanaf rechts laag in het doel: 3-0 en een minuut later was het Mike Muijen die profiteerde van een diepe bal op de rechts. Hij kon zo doorlopen richting Patrick Werkhoven, die eenvoudig verschalkt werd: 4-0. De wedstrijd was toen eigenlijk wel meteen gelopen. In de 61ste minuut schoot Bas Mulder nog een keer op doel, maar het schot was niet zuiver genoeg en ging naast. Aan de andere kant moest Patrick Werkhoven nog een keer goed ingrijpen, maar in de 62ste minuut was hij kansloos op een schot van Sjoerd Opschoor: 5-0. Een minuut later zag Ronald Capelle zijn schot op doel voorlangs gaan. In de 66ste minuut was een afstandsschot van Jesper Nossent van afstand onhoudbaar voor Patrick Werkhoven: 6-0. In de slotfase hoopte Slikkerveer nog wel op een eretreffer, maar dat bleek er niet in te zitten. Chevillio Halden schoot nog wel twee keer op doel, maar Francissen stond steeds op de juiste plek. Door deze nederlaag blijft Slikkerveer op de laatste plaats van de ranglijst staan. Het enige positieve aan het duel was de rentree na maanden van afwezigheid van Denno Stoffels. Komend weekend is Slikkerveer vrij. Op zaterdag 13 mei wordt om 15.15 uur in Rotterdam gespeeld tegen Neptunus-Schiebroek.

Opstelling: Patrick Werkhoven, Valerio Vers, Boy van Reede, Romain van Bruggen, Ryan van Dongen, Sem Seifi (59 – Denno Stoffels), Jesse Ringlever (46 – Aaron Plaizier), Damion Janssen, Robert Kosten (70 – Steven de la Rambelje), Bas Mulder (62 – Chevillio Halden) en Ronald Capelle.

Foto’s: Roelie ’t Jong

Bas Mulder
Damion Janssen

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.