menu Home
Algemeen

Weer waterstewards in haven

Paul | 30 april 2023

Vanaf zaterdag 29 april zijn op de Nieuwe Maas in Rotterdam de waterstewards voor het eerst dit seizoen weer actief. Ze moeten de waterrecreant vanaf het water helpen aan relevante informatie. Het is de bedoeling dat de waterstewards op piekdagen van het watersportseizoen de haven een handje helpen met hun aanwezigheid. Het Havenbedrijf heeft het team dit seizoen alvast voor acht dagen besteld. De rol van de watersteward wordt vervuld door leden van de Dordtse Reddingsbrigade.

De aanwezigheid van de watersteward past in het beleid van het Havenbedrijf om de aandacht voor de pleziervaart te vergroten nu het steeds drukker wordt op het water in het centrum van Rotterdam.

RHIBS
De waterstewards varen in rhibs van de reddingsbrigade op twee plaatsen: bij de monding van de Maashaven en bij de Van Brienenoordbrug. Ze spreken daar de varende recreant aan en verstrekken informatie door het uitdelen van voorlichtingsmateriaal aan alle vaart behalve beroepsvaart. De betrokken watersteward behoort te beschikken over kennis van relevante wet- en regelgeving; plaatselijke bekendheid.

Om te zorgen voor een goed reisvoorbereiding kan informatie worden bekeken op de webpagina  www.portofrotterdam.com/nl/recreatievaart 

Foto: Marc Nolte, Recreatievaart controle

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.