RVVH neemt volgende horde en wint bij SHO met 0-1

Paul | 30 april 2023

door Theo Leenheer

OUD-BEIJERLAND – Na de winst vorige week op Heerjansdam bleef RVVH in het spoor van de koploper. De lastige klip SHO uit werd genomen en leverde een volgende overwinning, de zesde op rij, op.

Op het zonnige sportpark “Kikkershoek” was het een gelijk opgaande eerste helft. RVVH opende gevaarlijk. Everton Pires Tavares raakte al binnen twee minuten de paal. Ook de thuisclub raakte het aluminium middels een schampende kopbal van Jesse Vermaat op de lat. Verder was dan de ene ploeg wat gevaarlijker en dan de andere. Dicht tegen de rust kopte Jesse Eggers een corner van rechts maar net voorlangs. Voor de rest weinig grote uitgespeelde kansen aan beide zijden, waardoor de 0-0 ruststand niet onlogisch was.

Na de rust nog altijd evenwicht tussen beide ploegen. RVVH bleek wel de technisch betere ploeg, maar wist niet zoveel gevaar te creëren al was de ingevallen Shamir de Jesus na ruim een kwartier met zijn snelheid alleen voor keeper Niels Steehouwer dichtbij de openingstreffer. Aan de andere kant tikte keeper Tim Elkhuizen een venijnige lage vrije trap van Kevin Angel Queijo net buiten de palen. Een schot van Assad el Harti verdween vervolgens net naast. En net als je denkt dat het op een brilstand afstevent, is daar de Ridderkerkse goal. Een corner van links werd door de ingevallen Ibrahim el Koubai bij de tweede paal ingekopt, maar kon worden geblokt. De bal werd in de rebound vervolgens goed ingekopt door Eggers, die zich daarmee tot matchwinner kroonde. In de minuten daarna drong de thuisclub wel aan maar hield RVVH de zaak achterin dicht en pakte weer drie belangrijke punten.

SHO – RVVH 0-1 (0-0)