Rijsoord machteloos en krachteloos tegen DCV

Paul | 30 april 2023

door Emo van Dijk

Rijsoord – De wedstrijd zal zeker niet in het geheugen gegrift blijven bij de aanwezige toeschouwers. De uitslag van 0-2 en de daarbij behorende drie punten waren echter van harte welkom voor de ploeg uit Krimpen aan den IJssel. Zij hopen zo verstoken te blijven van mogelijke promotie/degradatie wedstrijden. En dat lijkt met nog drie wedstrijden te gaan voor hen te gaan lukken.

Snelle achterstand

De grote vraag was of het de technische staf zou lukken om Rijsoord ook voor de laatste wedstrijden in de eerste klasse genoeg gemotiveerd aan de start zou laten verschijnen om er nog een echte wedstrijd van te laten maken. Maar voor een wedstrijd heb je wel twee ploegen nodig. Toen na vijf minuten, feitelijk uit een standaardsituatie (vrije trap van Carlo de Reuver) Daan van Beumen de 0-1 achter Jesse Verveer schoot, geloofde DCV het wel. De bal werd gegund aan Rijsoord, terwijl DCV zich terugtrok op de eigen helft. Daardoor werden de ruimtes heel klein en lukte het Rijsoord niet om voorhoede aan het werk te zetten. In een te laag tempo werd het DCV zeker niet moeilijk gemaakt. De ploeg van Wout Ooms beperkte zich in het tegenhouden van Rijsoord en probeerde in de omschakeling gevaarlijk te worden bij een onderschepping. Maar echt gevaarlijk wist DCV zeker niet te worden. Veelal werd, een beetje armoedig, de lange bal gehanteerd. De enige mogelijkheid voor Rijsoord was kort na de 0-1 toen uit een hoekschop de bal via Timo Versteeg ternauwernood voor de lijn weggewerkt kon worden.

Herhaling eerste helft

Eigenlijk was de tweede helft een kopie van de eerste helft. Ook weer rond de 5e minuut was een standaardsituatie verantwoordelijk voor de 0-2. Een toegekende vrije trap werd deze keer door Carlo de Reuver in een keer in de vrijgelaten korte hoek gedeponeerd. Een krachteloos en machteloos Rijsoord lukte het daarna nog eenmaal om in de buurt te komen van een tegentreffer. Maar Enrique Edomaruse wist de bal na een prima pass van Kevin Versteeg niet tussen de palen te krijgen. De wedstrijd hobbelde zo naar een 0-2 uitslag. DCV geloofde het wel en gaf de eenvoudig verkregen voorsprong niet meer uit handen.

Onnodige rode kaart

Jammer en totaal onnodig was de rode kaart voor Chakib Lechheb een kwartier voor tijd. In een sportieve wedstrijd beoordeelde scheidsrechter Ter Velde een duel om de bal volgens velen te zwaar. Dat vond hij feitelijk na de wedstrijd misschien ook wel, maar toen was het kwaad al geschied. Dit voorval zal voor Chakib Lechheb een vroegtijdig einde van de competitie kunnen betekenen of de KNVB zou op basis van het rapport van de scheidsrechter een milde straf bekend moeten maken.

Volgende week is er (weer) een vrij weekend maar op 13mei speelt Rijsoord in en tegen Nieuw-Lekkerland.

Opstelling Rijsoord: Jesse Verveer – Stefan Havelaar – Mark Zwang – Timo Versteeg – Damian Müller – Chakib Lechheb – Danny Haasdijk – Kevin Versteeg – Casper Gerritse (62. Luca Bouwmeister) – Enrique Edumaruse (80. Niek Meijer) – Joel Shazad. (62. Francesco Messina).

Foto’s: Leen Kruithof