menu Home
Ingezonden

Gods wegen zijn ondoorgrondelijk maar die van de gemeente Ridderkerk helemaal.

Paul | 22 april 2023

Gewoon een voorbeeld uit de praktijk.

Er is een relatief kleine straat waar de bestrating behoorlijk aan diggelen was gereden door grote vrachtwagens, soms zelfs nog met een aanhanger ook, die (beide) goed gevuld waren met puin dat afkomstig was uit een naburige straat.

In diezelfde periode komt kabelaar één zijn blauwgroene glasvezelkabeltje leggen.

Op zich geen probleem, de staat en de stoep zagen er toch al niet uit.

Nadat al het puin is afgevoerd en er niet of nauwelijks meer vrachtwagens met puin door het straatje rijden, besluit de gemeente over te gaan tot inschakeling van een aannemersbedrijf dat tot opdracht krijgt de straat inclusief de stoep opnieuw te bestraten.

Er worden de nodige borden geplaatst, er worden zo’n vijf weken voor uitgeteld, maar uiteindelijk werd het allemaal in een ruime week gerealiseerd. Een en ander zag er weer prima uit. En wat is er onlangs weer gebeurd? Kabelaar twee kwam zich melden en gooide de stoep weer open om zijn oranje kabeltje te komen leggen. Weg mooie bestrating, evenals de vele blauwgroene puntjes, die door de oranje kabelaar lijken te zijn weggemoffeld. De vragen waar we mee zitten is: wat is

er mis gegaan in de planning van de gemeente en waarom kunnen de diverse kabelaars niet gewoon gebruik maken van één en hetzelfde kabeltje?

Dat gebeurt immers ook al tientallen jaren met de ouderwetse telefoonkabel.

Corine Stolk

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.