menu Home
Sport

Zaalseizoen ten einde voor Drechtsteden

Paul | 16 april 2023

door Hans Muntz

Zaterdagavond is het zaalseizoen voor de herenhandballers van Drechtsteden ten einde gekomen. In Zevenbergen werd in de laatste vijf minuten alsnog de winst door een (te!) hart spelend Groene Ster opgeëist. 

Remco de Jong zat zaterdagavond als coach, samen met teambegeleider Marco Bakema, op de bank. Hij verving Sven Stok die in het buitenland vertoefde. Na een aantal weken dat het team incompleet was kon de coach beschikken over een complete basis aangevuld met de junioren Bart Krabbendam en Julyan Baijens. Na een lastige start, Drechtsteden had moeite met de afstandsschutters van de Brabanders, ging het lopen binnen de ploeg. Men kreeg greep op de aanval van Groene Ster en verzilverde zelf menig aanval. Bij rust had de ploeg zelfs een voorsprong van vijf treffers (14-19). Ook na de pauze ging het aanvankelijk goed. Maar halverwege de tweede helft veranderde de sfeer. Groene Ster schakelde over op een andere tactiek. Het werd grimmiger. Scheidsrechter (solist!) Van Oorschot had het moeilijk en trad niet voldoende op tegen harde overtredingen. “Tot dat moment floot ze een prima wedstrijd, maar het leek of ze in het laatste deel niet durfde op treden tegen de (te) fanatieke Brabanders. Jammer, want hierdoor werden we uit de wedstrijd gespeeld”, vertelde de Jong na afloop. In de laatste vijf minuten kwam Groene Ster naast Drechtsteden (30-30). Ze gingen erop en erover waarna Drechtsteden een 35-32 nederlaag kon bijschrijven. “Onverdiend, wij speelden een goede wedstrijd maar hadden te weinig antwoord op het grimmige spel van Groene Ster. Jammer, want we hadden de competitie toch graag met een overwinning afgesloten”.   

Door deze nederlaag eindigt de ploeg op een achtste plaats met 21 punten uit 22 wedstrijden. Te laag voor een ploeg die halverwege de competitie nog mee deed voor een plek bij de bovenste drie. Maar negen basisspelers is te weinig blijkt achteraf. Om volwaardige aanvulling te krijgen vanuit de junioren moeten ze veel meer trainingsuren maken oordeelde het technisch kader al eerder. In onderling overleg is besloten dat trainer Lazar Popov zes weken voor het einde van de competitie zijn taken heeft neergelegd. Sven Stok heeft vervolgens het seizoen afgemaakt. Zo eindigt het seizoen voor de Drechtsteden handballers op een teleurstellende achtste plek waar aan het begin zeker een rol in de top 5 was berekend.

Foto’s: Ruud de Jong

Richard van Dijke scoort
Lennard Huisman in het doel

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.