menu Home
Sport

Rijsoord legt XerxesDZB geen strobreed in de weg

Paul | 16 april 2023

door Wim de Rooij

Rijsoord heeft zaterdagmiddag thuisploeg XerxesDZB geen strobreed in de weg gelegd en verloor verdiend met 7-0. Sjacco Meijer werd met vier doelpunten de topscorer deze wedstrijd, die probleemloos door de thuisploeg werd gewonnen. Zorgwekkend is de instelling van sommige spelers bij Rijsoord, die kennelijk al afscheid hebben genomen en hun medespelers aan hun lot overlaten. Het werd daarmee een bedroevende wedstrijd en de vraag is niet meer of, maar wanneer Rijsoord gaat degraderen naar de tweede klasse.

Na afloop van de wedstrijd waren er de complimenten voor Rijsoord dat het zo’n sportieve ploeg is. Want er werd geen enkele gele kaart uitgedeeld door scheidsrechter Arlo Hemkes, die wel een heel makkelijke zaterdagmiddag had. Rijsoord moet strijden tegen degradatie en meer dan 100% inzet tonen en dat mag ten koste van gele kaarten gaan. Maar dat gebeurde niet, omdat niet iedereen ervan overtuigd is dat degradatievoetbal meer dan 100 procent inzet vereist. Jari Bendt was deze zaterdagmiddag wellicht het schoolvoorbeeld hoe je degradatievoetbal niet moet spelen. Slechts één goede voorzet kwam er van zijn voeten, maar daarmee was ook alles gezegd. In de rust werd hij door trainer Johan Versluis terecht vervangen door Everlon Zimmerman, maar die had waarschijnlijk hetzelfde virus opgelopen en was ook niet het toonbeeld van inzet. En wil je als Rijsoord een kansje hebben, dan moet je met z’n allen ervoor gaan, maar dat ontbrak helaas deze zaterdagmiddag. Complimenten voor de spelers, die zich wel wilden inzetten, maar dat is niet voldoende om een wedstrijd te winnen.

Wedstrijd dicteren
Over de wedstrijd kunnen we kort zijn. Al na vijf minuten lag het eerste doelpunt achter doelman Jesse Verveer. Uit een hoekschop schoot Issam Ahmar-Elhank de bal hoog in de bovenhoek en liet Verveer daarbij kansloos. Een minuut daarna was er bijna een tweede doelpunt van Lars Brinkman, maar zijn halve schot belandde op de paal. Na de 2-0 van Soefjan de Koning kreeg Rijsoord zomaar een goede kans. Uit de enige goede actie van Bendt deze wedstrijd werd de bal goed voorgezet en Nestly Mendes Delgado kopte die voorzet op zijn eigen lat. Casper Gerritse probeerde wel, maar was niet bij machte om de terugketsende bal in een doelpunt om te zetten. Echter twee minuten later was er weer een lat, die ter sprake kwam. Nu aan de andere kant en het was Wembley Paulino Reyes, die de bal de lat van Rijsoord zag schampen. Het was vooral de thuisploeg, die de wedstrijd dicteerde en Rijsoord kon alleen maar verdedigen. De ruststand zou 3-0 zijn en dat was meer dan verdiend voor de thuisploeg, die de wedstrijd continue dicteerde.

Na de rust eenzelfde beeld van de wedstrijd en de thuisploeg zou nog eens viermaal scoren om de eindstand op 7-0 te brengen. XerxesDZB was nadrukkelijk op zoek naar de dubbele cijfers, maar dat werd Rijsoord bespaard. De Kraaien kwamen nog eenmaal dicht bij een doelpunt, toen Kevin Versteeg uit een hoekschop over kopte. Met de staart tussen de benen droop Rijsoord na de wedstrijd af en het is een de technische staf om het team weer klaar te krijgen voor de uitwedstrijd tegen Brielle, die volgende week op het programma staat. De ploeg van oud-trainer Gijs Zwaan verloor zaterdag fors van plaatsgenoot RVVH en zal zich dus willen revancheren. Het is aan de technische staf om hierop een antwoord te hebben, maar wellicht is een eerste stap vooral spelers op te stellen die wel voor Rijsoord willen voetballen en zich voor meer dan de volle 100 procent willen inzetten. Er zijn spelers, die dat willen en daarmee kan het team zich vast richten op het komende seizoen in de tweede klasse.

Opstelling: Jesse Verveer – Kevin Versteeg – Mark Zwang (69. Luca Bouwmeister) – Timo Versteeg – Chakib Lechheb – Jari Bendt (46. Everlon Zimmerman) – Stefan Havelaar – Danny Haasdijk – Casper Gerritse (46. Enriqué Edomaruse) – Damian Muller – Dogukan Kulup.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.