menu Home
Algemeencultuur

Mario karten op bioscoopscherm

Paul | 3 april 2023

Vanaf woensdag 5 april komt er een langverwachte animatiefilm naar de bioscoop. Namelijk The Super Mario Bros Movies. Bijna elke generatie kent het rood met blauwe loodgietertje waarvan vele computerspellen zijn gemaakt. De eerste keer dat Mario zijn debuut maakte was in 1981 in het arcadespel Donkey Kong. Nu in 2023 maakt Mario zijn debuut op het witte doek.

Bij Landvast pakken we uit met deze film. Op woensdag 5 april is er een Meet&Greet met Mario, zo staan er 2 Mario racesets waarop de bezoekertjes zelf kunnen racen. Maar waar iedereen kans op wil maken is natuurlijk gamen op het grote scherm in de bioscoop.

Alle bezoekers die tussen woensdag 5 april en woensdag 12 april naar de Mario film komen kijken dingen mee naar deze prijs. Namelijk om met 4 tot 8 vrienden anderhalf uur te gamen op groot scherm in één van onze bioscoopzalen.

De exacte datum zal later in overleg met de winnaar bepaald worden. De winnaar mag hierbij eventueel zelf zijn Nintendo Switch mee brengen, mocht de winnaar die niet hebben dan zorgt Landvast voor een Nintendo Switch.

De film

Omdat er vele generaties zijn opgegroeid met één van de Mario games is de film echt voor alle leeftijden geschikt. Zo kan naast de Nederlandse versie ook de originele Engelse versie bekeken worden in Landvast. Ook is de film zowel in 2D als 3D te zien.

De film is gemaakt door een samenwerking tussen Illumination (de makers van onder andere The Minions) en Nintendo. In de film, gebaseerd op de wereld uit Nintendo’s Mario-games, wordt het publiek meegenomen naar een uniek, kleurrijk en fantastisch universum voor een uitbundige film vol actie en humor. Als ze een ondergrondse waterleiding in Brooklyn willen repareren, komen loodgieters Mario en zijn broer Luigi via een mysterieuze buis in een magische nieuwe wereld terecht. Maar daar worden ze van elkaar gescheiden en dan begint Mario aan een groots avontuur om Luigi te vinden.

Gamen in de bioscoop

Landvast heeft al ervaringen met gamen op groot scherm. In de coronaperiode was Landvast de enige bioscoop die ‘open’ was en waar bezoekers een tijdvak konden reserveren om te gamen. Uiteindelijk werd dit zo’n succes dat bezoekers uit heel Nederland naar Alblasserdam kwamen om deze unieke ervaring te mogen ervaren.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.