menu Home
Sport

Wederom winst voor Rijsoord

Paul | 26 maart 2023

door Emo van Dijk

De wedstrijd in Capelle aan den IJssel tegen cvv De Zwervers werd aangekondigd als cruciaal. Zou Rijsoord in staat zijn om de winst van vorige week een passend vervolg te geven? Dat zou noodzakelijk zijn om de kans op lijfsbehoud (via de promotie en degradatiewedstrijden) levend te houden. Na negentig minuten, waarbij de wind een grote spelbreker was om goed voetbal te laten zien, konden de ‘Kraaien’ de broodnodige punten mee terugnemen naar Rijsoord. Het werd 1-2 voor Rijsoord.

Ten opzichte van vorige week moesten noodgedwongen twee wissels in de basiself doorgevoerd worden. Everlon Zimmerman was na zijn rode kaart van vorige week geschorst, terwijl Jari Bendt om disciplinaire redenen vanaf de bank moest beginnen. Maar vervangers Niek Meijer en Enrique Edomaruse zouden prima vervangers zijn. 

Wind tegen 

Met de wind als extra tegenstander probeerden beide ploegen er het beste van te maken. Maar dat viel niet mee. Het leek er in het begin op dat Rijsoord beter met die omstandigheden om wist te gaan. De eerste kans na goed druk zetten was na tien minuten voor Kevin Versteeg, maar op weg naar het doel van Yordi Gordijn kon hij de bal uiteindelijk niet goed controleren. Uit de hierop volgende aanval was het O’Neal Maatsen (volgend seizoen RVVH), die alleen op keeper Jesse Verveer af mocht gaan. Maar Jesse Verveer wist met een knappe redding de 1-0 te voorkomen. 

De wind bleef van enorme invloed en het kostte De Zwervers moeite om met de wind in de rug de bal de juiste snelheid mee te geven. Veel ballen eindigden dan ook onbedoeld over de achterlijn. Het leek er zelfs op dat Rijsoord op voorsprong kon komen. Weer werd de opbouw goed onderbroken en wist Casper Gerritse de meegelopen Chakib Lechheb te bereiken maar zijn schot eindigde op de buitenkant van de paal. Uiteindelijk wist De Zwervers wel op voorsprong te komen. Een corner kon, gedragen door de wind, niet weggewerkt worden en in een mêlee van spelers wist Chereau Chobain van dichtbij de 1-0 binnen te schieten. Dat zou ook de ruststand zijn al had het ook 1-1 kunnen zijn als op slag van rust niet een verdwaalde bal van Mark Zwang ternauwernood door keeper Gordijn onder de lat vandaan gehaald kon worden.

Wind mee

Met de wind in de rug werd aan de tweede helft begonnen. En het moet gezegd worden. Rijsoord kon hier beter mee omgaan dan de tegenstander voor de rust. Het geduld en de vasthoudendheid om voor een goed resultaat te willen gaan betaalde zich eindelijk een keer uit. Ook De Zwervers hadden nu moeite om een cornerbal van Rijsoord uit de eigen zestien te krijgen en toen Mark Zwang daar onderuit werd gehaald kostte het invaller Danny Haasdijk weinig moeite om de toegekende penalty achter Yordi Gordijn te schieten, 1-1. Maar Rijsoord wilde meer en kreeg ook meer. Vijf minuten voor tijd knalde keeper Jesse Verveer de bal richting het vijandige doel. De wind, een stuiterende bal, verkeerde inschatting van de laatste man en de snelheid van de andere invaller Jari Bendt zorgde voor de 1-2 en de bijbehorende ontlading.

Eindelijk een overwinning en eigenlijk ook daardoor weer perspectief om de ploegen boven Rijsoord bij of in te halen. In de volgende thuiswedstrijd tegen Terneuzense Boys moet die weg omhoog dan maar worden voortgezet. Na de eerdere nederlaag in Zeeland (1-0) hebben we nog wel wat goed te maken.

Opstelling Rijsoord – Jesse Verveer – Stefan Havelaar – Mark Zwang – Timo Versteeg – Damian  Müller – Chakib Lechheb(90e Luca Bouwmeister) – Niek Meijer – Dogukan Kulup(66e Danny Haasdijk) – Kevin Versteeg – Casper Gerritse(66e Jari Bendt) – Enrique Edumaruse .

foto’s: Robert Jan Kouwenhoven

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.