menu Home
AlgemeenGemeente Nieuws

Feestje voor 12,5-jarig Buurtpreventie Centrum en Omgeving

Paul | 26 maart 2023

Buurtpreventie Centrum en Omgeving vierde zaterdag het 12,5-jarig bestaan met een feestavond in De Loods. Wethouder Henk van Os feliciteerde de organisatie namens het gemeentebestuur. ,,De lopers van buurtpreventie zijn belangrijke ogen en oren voor de politie. Ze dragen bij aan de veiligheid in de wijk.’’

Tijdens de feestavond konden de buurtpreventievrijwilligers onder meer genieten van een optreden van Mike’s Pianoshow.

De lopers van BPCO, zoals de organisatie afgekort heet, houden een oogje in het zeil in het centrum van Ridderkerk en de wijken Oost en West.

Het idee om een buurtpreventie in het centrum op te richten werd geboren bij Richard Malinka. Hij werd uit zijn slaap gehouden door overlastgevende jongeren. Met dat signaal ging Arie-Piet Noordegraaf aan de slag. Aangemoedigd door de in 2010 overleden wijkagent Roel van de Greijn en toenmalig waarnemend burgemeester Stefan Hulman was de oprichting van buurtpreventie voor het centrum en Oost snel een feit. Het oorspronkelijke gebied werd in 2017 uitgebreid met wijk West, nadat ook in die wijk de behoefte aan buurtpreventie was ontstaan.

Buurtpreventie Centrum en Omgeving telt nu 26 lopers, die in koppels van twee door de wijken gaan. ,,Dat zouden er eigenlijk veertig moeten zijn’’, zegt Arie-Piet Noordegraaf, die samen met zijn dochter Sabina het voorzittersduo vormt. ,,Iedereen die kan lopen of fietsen kan meedoen. Onze taak is signaleren en melden.’’ Buurtpreventie Centrum en Omgeving verzorgt een training voor alle lopers, degelijke kleding, een bakje koffie en natuurlijk ook gezelligheid. Het is mogelijk om een keertje op proef mee te lopen.

www.bpco.nl

Foto Jos Wesdijk, gemeente Ridderkerk

Wethouder Henk van Os feliciteert BPCO. Naast hem de voorzitters, vader en dochter Noordegraaf

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.