menu Home
Sport

Drechtsteden heren onderuit bij nummer laatst

Paul | 26 maart 2023

door Hans Muntz

De handballers van Drechtsteden zijn zaterdagavond onderuit gegaan bij laagvlieger Oliveo 2. Zonder enkele spelbepalende spelers, Stefan Soeteman, Vincent Du Buisson en Justin Vlasblom, was het een lastige wedstrijd.

Oliveo 2, onder leiding van oud Drechtsteden trainer André de Waal, stond al snel op een ruime voorsprong. Drechtsteden, aangevuld met de junioren Stijn Toes, Bart Krabbendam, Fabyan Baijens en Brent Muller, had moeite om het juiste ritme te vinden. Daarbij kwam ook nog dat er niet met hars gespeeld mocht worden. Al snel had de thuisploeg een verschil opgebouwd tot 6 treffers. Om het verschil te slechtten probeerde de ploeg veel te snel het verschil kleiner te maken. Coach Sven Stok vertelde na afloop dat er leiding ontbrak in de aanval waardoor te snel werd afgerond. Vlak voor de thee leek er toch een ommekeer in de Drechtsteden ploeg te zitten waardoor het verschil bij rust beperkt bleef (12-9). Na de pauze waren het twee aan elkaar gewaagde ploegen. Het was voor Drechtsteden frustrerend dat zij het verschil met de nummer laatst, waren nog puntloos, niet verder konden verkleinen dan tot 2 treffers. De ploeg liet de koppies hangen en zocht enkele malen de confrontatie met het goed leidende scheidsrechters koppel Van Leeuwen/Montagne. “Jammer, nergens voor nodig, die mannen doen hun werk en wij moeten het onze doen”, reageerde Stok na afloop. Uiteindelijk ging de wedstijd met 27-22 verloren.  

Na afloop was Stok niet ontevreden over de inbreng van de junioren. “Ze moeten wel meer trainingsuren maken om volwaardig binnen het team mee te kunnen draaien. De komende weken zullen ze toch regelmatig het team compleet moeten maken. Patronen die we oefenen horen ook door hen opgenomen te worden”. Zondag gaat de competitie verder met een thuiswedstrijd tegen kampioenskandidaat Feyenoord. Deze ploeg is in fel gevecht gewikkeld met concurrent Westlandia om het kampioenschap. Een mooie gelegenheid om het geschonden blazoen weer op te krikken. De wedstrijd in de Reyerhal begint om 14.00 uur.

Foto’s Ruud de Jong

Marco van Laar in de verdrukking
Lennard Huisman geslagen

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.