menu Home
Geen categorie

Stichting Schaatsbaan Ridderkerk zet punt achter organisatie schaatsbaan op Koningsplein

Paul | 24 maart 2023

In een bief die de stichting Schaatsbaan Ridderkerk op 3 maart stuurde aan de gemeente Ridderkerk over de financiële verantwoording van het evenement “schaatsbaan” kunnen we lezen dat het evenement een positief resultaat heeft geboekt, maar dat het een grote opgave is geweest. Ruim 50 vrijwilligers zijn in de weken dat de schaatsbaan open was actief geweest om de schaatsbaan mogelijk te maken. Zonder al deze vrijwilligers had er geen schaatsbaan gestaan. Deze mensen zijn hun gewicht in goud waard. Geen taak was hen teveel. De organisatie vervolgt: “We gunnen Ridderkerk een jaarlijkse schaatsbaan op het Koningsplein. Helaas zal een tweede editie niet door Stichting Schaatsbaan Ridderkerk georganiseerd gaan worden. Het is ons gebleken dat de organisatie van zo een groots evenement een voltijds dagbesteding is geworden voor tientallen vrijwilligers. Naast de 5 weken dat de schaatsbaan voor bezoekers opengesteld was gingen er maanden aan voorbereiding aan vooraf. Met heel veel liefde hebben we dat gedaan, maar het heeft ook de nodige bloed, zweet en tranen gekost.”
Is het dan nu helemaal voorbij? Nou niet helemaal, het bestuur van de stichting schaatsbaan schrijft daarover: “Ons advies aan het gemeentebestuur is om, indien de wens voor een jaarlijkse schaatsbaan bestaat, de organisatie te beleggen bij Sport Service Ridderkerk in samenwerking met Stichting Facet Ridderkerk. Beide organisaties zijn bekend met het evenement. Vanuit Stichting Schaatsbaan Ridderkerk zijn we natuurlijk meer dan bereid om onze ervaringen, draaiboeken etc. van de afgelopen editie over te dragen”

Hopelijk neemt de gemeente Ridderkerk dat laatste advies ter harte en kunnen we in december 2023 weer de schaatsen aan doen op een mooie baan op het Koningsplein.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.