menu Home
Sport

Na vijf weken weer overwinning Drechtsteden Heren.

Paul | 20 maart 2023

door Hans Muntz

Na drie nederlagen en twee gelijke spelen was er weer eens ruimte voor blije gezichten bij de handballers van Drechtsteden. Tegenstander Twist was zaterdag technisch dan wel minder, maar desalniettemin toch lastig te bespelen. Maar het werd toch een verdiende overwinning. 

De tegenstander uit Vlaardingen probeerde het de thuisploeg lastig te maken door te spelen met een 5-1 verdediging. Drechtsteden had hierdoor moeite om het spel te maken. Zeker toen Vincent Du Buisson halverwege de eerste helft, met een enkel blessure, het veld moest verlaten. Toch loste de eenheid van Sven Stok dit goed op. Zelfs op momenten dat de ploeg wegens tijdstraffen een man minder binnen de lijn had staan kon worden gescoord. Bij de rust was het 16-14 in het voordeel van de thuisploeg. Na de rust had de ploeg Twist goed onder controle. Al snel kon het verschil worden opgevoerd en wist de ploeg Twist een kwartier lang van scoren te houden. Pas in de laatste minuten kon de tegenstander nog iets terug doen waardoor de verdiende einduitslag met 28-21 op het scorebord kwam. Bij Drechtsteden speelden de junioren Fabyan Baijens en Bart Krabbendam een prima wedstrijd.  

Zaterdagavond gaat de ploeg op bezoek bij het nog puntloze Oliveo 2. Een makkelijke opgave zou je zo zeggen, maar de ploeg van Sven Stok heeft nogal wat absenten. Naast Stefan Soeteman en Vincent Du Buisson is ook Justin Vlasblom niet aanwezig. Maar met de inzet van de junioren Baijens en Krabbendam moet het te doen zijn. De wedstrijd in Pijnacker begint al om 19.00 uur.

Foto’s: Ruud de Jong

Henk Vlot scoort
Strafworp Marco van Laar

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.