menu Home
Algemeen

Nieuwe Maas gestremd met Koningsdag

Paul | 13 maart 2023

Op donderdag 27 april viert koning Willem Alexander zijn verjaardag in Rotterdam. Een boottocht over de rivier maakt onderdeel uit van het programma. Dat heeft gevolgen voor de scheepvaart op de Nieuwe Maas en in de Maas- en Leuvehaven. De Nieuwe Maas is gestremd op donderdag 27 april van 08.00 tot 14.00 uur. De Maashaven en Leuvehaven zijn gestremd van woensdag 26 april 10.00 uur tot en met donderdag 27 april 14.00 uur. Schepen die er al afgemeerd liggen, mogen er blijven.

Wandeling
Ook in Rotterdam maakt de Koninklijke Familie op Koningsdag een wandeling om te genieten van de gastvrijheid van bewoners en ondernemers. Die wandeling begint om 11.00 uur op het Afrikaanderplein. Via de Pretorialaan wandelt de familie naar de Maashaven. Daar vandaan gaat het gezelschap met watertaxi naar de Leuvehaven. Vanaf Plein 1940 wandelen ze over de Blaak en door de Markthal naar de Binnenrotte waar het slotfeest is.

Nieuws volgen
Vragen over stremmingen kunnen gestuurd worden naar koningsdag@rotterdam.nl.
Mensen die behoefte hebben aan nieuws over Koningsdag kunnen zich opgeven voor de nieuwsbrief via www.koningsdaginrotterdam.nl of het nieuws volgen op:
www.facebook.com/KoningsdagInRotterdam
www.instagram.com/koningsdagrotterdam .

Koning Willem-Alexander – met Allard Castelein, CEO Havenbedrijf Rotterdam – is een regelmatige gast in de haven (Foto Havenbedrijf)

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.