Derde gelijkspel op rij voor Slikkerveer

Paul | 13 maart 2023

door Arjan ’t Jong

Op zaterdag 11 maart 2023 speelde Slikkerveer op het eigen sportpark het formele ‘uitduel’ tegen Hillegersberg. Eerder deze competitie werd het duel omgekeerd gespeeld, omdat op dat moment Slikkerveer hoofdveld vervangen werd en niet beschikbaar was.

Meteen al in de openingsfase had Slikkerveer op voorsprong moeten komen. Na een prima pass vanaf het middenveld werd Sander Hazebroek goed diep gestuurd. Oog in oog met doelman Smits redde de keeper met de vingertoppen. Uit de corner, die werd genomen door Bas Mulder kopte Ryan van Dongen naast. In de achtste minuut kon ook het eerste wapenfeit van de bezoekers worden genoteerd. Een afstandsschot verdween recht in de handen van Patrick Werkhoven. In de aanval die volgde werd Bas Mulder in de zestien aangetikt, zodat Slikkerveer een penalty mocht nemen. Romain van Bruggen zette zich achter de bal, maar zag die tot zijn ontsteltenis naast gaan. Slikkerveer bleef daarna de druk op voeren richting het doel van Hillegersberg. In de zeventiende minuut plaatse Romain van Bruggen een vrije trap precies op het hoofd van Cerezo Fung-A-Wing, maar zijn kopbal ging net naast. Zeven minuten later stond doelman Smits goed op zijn post, toen Romain van Bruggen een corner meteen op doel schoot. De laatste kans voor rust was voor Ronald Capelle, die op aangeven van Damion Janssen hard op doel schoot, maar ook nu stond Smits in de weg.

In de tweede helft was de eerste kans voor Hillegersberg. Daniel van Delft kopte een verlengde corner maar net naast. Bij een volgende aanval moest Patrick Werkhoven redding brengen in de korte hoek. Bas Mulder schoot in de 56ste minuut hard op doel, maar Smits pakt de bal goed. In de 61ste minuut was het wel raak voor Slikkerveer. Op aangeven van Ronald Capelle, die diep ging tot aan de achterlijn, speelde Mitchell Drogt de bal precies langs de doelman in de touwen: 0-1. Vier minuten later bracht Mitchell Drogt Bas Mulder perfect in stelling, maar zijn schot ging recht op Smits af. In de 81ste minuut schoof Dustin van Die de bal precies in de voeten van Mitchell Drogt, maar zijn inzet ging over het doel. Vijf minuten voor tijd legde de prima leidende scheidsrechter Van Ekelenburg na een lichte overtreding de bal tot schrik van Slikkerveer ineens op de penaltystip voor Hillegersberg. Daniel van Delft benutte het buitenkansje voor de bezoekers: 1-1. Een paar minuten later had Slikkerveer weer op voorsprong kunnen komen na een schot van Dustin van Die, maar keeper Smits kon er net bij. In blessuretijd kreeg Hillegersberg nog een gevaarlijke vrije trap te nemen. Daniel van Delft krulde de bal op de paal, waarna de rebound werd ingekopt en tegen de andere paal naast ging. Slikkerveer verdiende de winst, maar had ook zomaar met lege handen kunnen staan.

Komende zaterdag 18 maart wacht om 15.00 uur het thuisduel op het eigen sportpark Het Reijerpark tegen koploper Sparta AV.

Opstelling: Patrick Werkhoven, Romain van Bruggen, Cerezo Fung-A-Wing, John van Vugt, Ronald Capelle, Damion Janssen (51 – Mitchell Drogt), Jesse Ringlever, Valerio Vers, Bas Mulder (73 – Aaron Plaizier), Sander Hazebroek (61 – Dustin van Die).

Foto’s: Roelie ’t Jong