menu Home
Sport

SHO bluft Rijsoord af

Paul | 12 maart 2023

door Wim de Rooij

Met nog elf wedstrijden te spelen begint de situatie voor Rijsoord langzaamaan hopeloos te worden. De onderste drie teams degraderen rechtstreeks en de nummers vier en vijf van onderen spelen met de teams uit de tweede klasse om promotie en degradatie. Rijsoord, De Zwerver en SVOD22 staan op dit moment op rechtstreeks degraderen, waarbij SVOD22, dat zaterdag overigens ook verloor, al tien punten meer heeft dan Rijsoord. Zaterdag komt De Zwerver op bezoek op het sportpark aan de Vlasstraat. Deze wedstrijd zal gewonnen moeten worden, anders is de vraag niet langer of maar wanneer Rijsoord degradeert naar de tweede klasse.

Het begon zaterdagmiddag allemaal zo mooi. Na een vrijdag met barre weersomstandigheden was er op het sportpark ‘Kikkershoek’ in Oud-Beijerland een heerlijk zonnetje, waarvan iedereen lekker genoot. Na de goede wedstrijd van Rijsoord tegen Heerjansdam was de vraag wat de Kraaien tegen de ‘Beijerlanders’ zouden doen. En dat begon goed, want al in de tweede minuut kwam Rijsoord op voorsprong. Everlon Zimmerman onderschepte een aanval van de thuisploeg en legde de bal direct breed op Chakib Lechheb, die de bal onhoudbaar in de linkerbovenhoek schoot; 0-1. Niet alleen met dit doelpunt kwam Rijsoord goed uit de startblokken, ook voetballend voerde het de boventoon. SHO kon daar maar moeilijk mee omgaan en na twintig minuten kon worden vastgesteld dat Rijsoord de bovenliggende partij was. Maar een wedstrijd duurt langer dan twintig minuten en SHO liet zich niet echt door de goede start van Rijsoord van de wijs brengen. Een eerste kans voor de thuisploeg kwam in de 22ste minuut, toen Esra Pieters een vlammend schot op Jesse Verveer afvuurde. Die keerde het schot uitstekend. Twee minuten was het voor de thuisploeg toch raak. Vanaf de achterlijn kon Harti el Assad worden bereikt en tegen zijn schot kon Jesse Verveer niets uitrichten; 1-1. SHO kwam door dit doelpunt wat beter in het spel, maar werd voor de rust niet echt gevaarlijk meer. De aanwezige supporters van Rijsoord hoopten dat de Kraaien na de rust weer de draad van de eerste twintig minuten zou kunnen oppakken, maar dat zou anders uitpakken.

Snelle treffer

Net zo snel als Rijsoord in de eerste helft scoorde, gebeurde dat nu weer. Alleen stond nu SHO aan de goede kant van de cijfers. Een lange voorzet van rechts kon door Tim de Pender tot doelpunt worden verwerkt; 2-1. Nog even dacht Rijsoord vier minuten later aan een gelijkmaker, maar een strakke voorzet van Jari Bendt, die overigens naar ASWH vertrekt na dit seizoen, werd onbedoeld door een been van een verdediger van SHO van richting veranderd waardoor Everlon Zimmerman de kans aan zijn neus voorbij zag gaan. Twee minuten later was de wedstrijd definitief gespeeld toen Harti el Assad zijn tweede en SHO’s derde doelpunt maakte; 3-1. Rijsoord was strijdend ten onder gegaan en zeker toen De Pender, na mistasten van Mark Zwang, de 4-1 aantekende. Scheidsrechter Arjan Verhoeve, die een makkelijke middag had en geen enkele kaart hoefde uit te delen, floot exact na negentig minuten af en iedereen kon zich daarin vinden.

Zoals al aangegeven speelt Rijsoord volgende week tegen De Zwerver, dat een plaats hoger staat en twee punten meer heeft. Deze wedstrijd biedt in ieder geval de mogelijkheid om de rode lantaarn aan De Zwerver over te dragen. Trainer, technische staf en spelers worden veel succes toegewenst.

Opstelling: Jesse Verveer – Kevin Versteeg – Mark Zwang (71. Timo Versteeg) – Chakib Lechheb – Jari Bendt – Everlon Zimmerman – Stefan Havelaar – Casper Gerritse – Damian Muller – Luca Bouwmeister (66. Niek Meijer) – Dogukan Kulup.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.