menu Home
Sport

Gelijkspel, toch tevreden gevoel Drechtsteden (H).

Paul | 12 maart 2023

door Hans Muntz

Een verzwakte Drechtsteden heren handbalploeg heeft zondag in Schiedam de punten gedeeld met D.W.S. 2. Deze ploeg kon de punten hard gebruiken in de strijd om degradatie te ontlopen. De gasten, onder leiding van oud Saturnus’72 speler Elkan de Kraaij, hadden de ploeg aardig versterkt.
Zo stond o.a. Ricardo Clarijs, oud assistent bondscoach van de Nederlandse Vrouwen handbalploeg in de basis. Bij Drechtsteden misten zondag door ziekte Vincent Du Buisson en keeper Max Erkelens. De ploeg werd aangevuld met junior Bart Krabbendam. De start aan Drechtsteden kant was matig. Binnen de kortste keer keek de ploeg al tegen een 9-3 achterstand aan. “Het was aan onze kant wat matjes, we speelden niet met volle overtuiging”, vertelde Stefan Soeteman na afloop. Coach Sven Stok moest zijn ploeg verder oppeppen waarna de swing er weer in kwam. Tot aan de rust (15-13) ging dat prima. Het duurde na rust even eer de ploeg weer op stoom kwam. Inmiddels was het verschil weer zes treffers (22-16). Pas 10 minuten voor het einde was de stand weer recht getrokken 31-31. De laatste 10 minuten waren niet mooi maar wel heel spannend. Hierbij deden ook de scheidsrechters Buchner en Duvé nog een duit in het zakje. Enkele opstootjes en enkele (on)terechte tijdstraffen zorgde ervoor dat er 4 Drechtspelers stonden tegenover 5 spelers van D.W.S. Marco van Laar maakte gelijk (33-33). D.W.S. kwam op 34-33 waarna Stefan Soeteman op twintig seconde voor tijd de gelijkmaker scoorde. Het was daarna nog twintig seconde heel spannend, maar gescoord werd er niet meer.
Na afloop vertelde Soeteman; “leuke wedstrijd geweest waarin we misschien de winst hadden kunnen pakken. Twee strafworpen gemist en twee break-outs. Maar toch weer met plezier gespeeld”. Zondag staat de wedstrijd met Twist op het programma. De aanvang is om 14.25 uur in de Reyerhal. Bij Drechtsteden ontbreekt in ieder geval Stefan Soeteman wegens een medische ingreep. Hopelijk zijn Vincent Du Buisson en Max Erkelens weer van de partij.

Lennard Huisman speelde een goede wedstrijd, foto Ruud de Jong.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.