menu Home
Sport

Bart Keijzer, “zuur, het voelt als verliezen”.

Paul | 12 maart 2023

door Hans Muntz

Na afloop van de degradatie handbalkraker tussen Drechtsteden en Hercules (20-20) was trainer Bart Keijzer teleurgesteld. “Gelijkspelen vandaag is zuur, het voelt als verliezen. Toch was ik wel blij met de ploeg die tot aan de laatste minuut heeft gestreden. We hadden iets minder slordig moeten zijn, wat slimmer en de punten waren gewoon in Ridderkerk gebleven. Jammer”.
Beide ploegen waren in deze degradatie kraker aan elkaar gewaagd. Dit bleek ook wel aan de tussenstanden in het eerste bedrijf. Na 10 minuten 4-4 en 6-7 rond de 20e minuut. Bij Drechtsteden was Zarja van Ruiven met enkele treffers goed op dreef. Daarentegen had de ploeg wel moeite met Lynn Klootwijk van Hercules. Zij wist regelmatig met enkele afstandsschoten keepster Dunja Berkhout te verschalken. In een fase voor rust was Drechtsteden slordig en had Hercules de gelegenheid om verder afstand te nemen (7-9). Maar paal en lat stonden dat in de weg waarna de thuisploeg weer kon aansluiten naar 11-12 bij rust. Drechtsteden begon daarna furieus aan de aanval. Binnen 7 minuten stond het 15-12 en leek Drechtsteden de wedstrijd naar zich toe te trekken. Helaas 3 slordige minuten en de stand was omgekeerd (15-16). Gelukkig herstelde Drechtsteden zich via mooie treffers van Marlous Bode en Lindsey Keijzer-Slot (17-16). Opnieuw was dit de opmaak voor een goede fase (21-17 in de 19e minuut). Ook nu was de verwachting dat deze voorsprong voldoende was om de winst over de streep te trekken. Helaas, mogelijk de spanning, maar Drechtsteden verloor de controle. Het werd 21-20 in de 23e minuut. In een heel spannende slotfase bleef Drechtsteden tot 20 seconde voor tijd op voorsprong. Op dat moment kwam Hercules naast de thuisploeg (22-22). De laatste seconden waren te kort om alsnog de winst binnen te halen.
Door dit gelijkspel blijft Drechtsteden laatste op de ranglijst. Eén punt achter Hercules en twee achter Feyenoord en Twist. Zondag is er om 14.20 uur opnieuw een mogelijkheid om punten te pakken. In Sporthal de Wielewaal is Feyenoord 2 de tegenstander.

Foto’s: Hans Muntz

Keepster heeft het nakijken
Treffer dames 1
Dames 1

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.