menu Home
Algemeen

Hersengymnastiek in het DigiLab Alblasserdam

Paul | 8 maart 2023

van 3 t/m 21 april organiseert de Stichting Welzijn Alblasserdam in samenwerking met vele andere partijen in het dorp de ‘Vitaal Alblasserdam! Weken’. Er worden deze weken diverse laagdrempelige activiteiten en workshops aangeboden om aan je gezondheid te werken. Zo richt de bibliotheek zich met haar activiteiten op de hersenen. Hoe hou je je hersens fit? Door iets nieuws te leren. Nieuwe dingen leren prikkelt je hersenen. Het daagt je uit. Dat houdt je brein fit en gezond. Daardoor kun je je beter concentreren en vind je sneller oplossingen. En het vermindert ook de kans op dementie.

In deze weken hebben we 3 workshops voor volwassenen in het Digilab.

Dinsdag 4 april 09:00 – 10:30       Robotica

We starten deze workshop met de basisbeginselen van robotica; de toepassing van robots in de ruimste zin van het woord. Wat is een robot eigenlijk? En hoe stuur je een robot aan? Om hier antwoord op te krijgen, gaat u onder begeleiding van onze workshopdocent zelf aan de slag met een kleine, eenvoudige robot. Stap voor stap maakt u een route en vertelt u de robot waar hij moet zijn.

Dinsdag 11 april 09:00 – 10:30      Programmeren

In deze workshop leert u op een eenvoudige manier te programmeren, ofwel; te communiceren met de computer. Onder begeleiding van onze workshopdocent, gaat u op de computer aan de slag met het invoeren van heldere instructies die de computer begrijpt. Ingewikkelde programmeertalen laten we achterwege, klikken en slepen is genoeg. 

Dinsdag 18 april 09:00 – 10:30      3D printen

Bij de workshop 3D printen staan we stil bij technologie erachter. Hoe werkt een 3D printer? En wat kun je ermee? Onze workshopleider neemt een aantal eenvoudige oefeningen mee, waardoor dit steeds duidelijker wordt. Hierna is het aan u om op de computer zelf iets te ontwerpen, wat vervolgens bij de Bibliotheek wordt uitgeprint. 

Wil je graag mee doen? Meld je dan aan via de website van de bibliotheek, www.debibliotheekaanzet.nl. Er zijn 10 plekken beschikbaar dus wees er snel bij. Aanmelden kan ook telefonisch 088 242 5070 of aan de balie in de bibliotheek. Kosten zijn €3,- per workshop.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.