menu Home
Sport

Rijsoord bijt van zich af, Heerjansdam moet tweemaal achterstand wegwerken

Paul | 5 maart 2023

door Wim de Rooij

Wie denkt dat Rijsoord als hekkensluiter zich in dit stadium van de competitie al gewonnen geeft heeft het goed mis. Want de Kraaien blijven van zich afbijten en ook deze zaterdagmiddag weer toen koploper Heerjansdam op bezoek kwam. Normaliter een ‘appeltje eitje’ voor een koploper, maar deze zaterdagmiddag was dat zeker niet het geval. Tweemaal kwam Rijsoord op voorsprong en tweemaal moesten de bezoekers uit Heerjansdam alle zeilen bij zetten om weer op gelijke hoogte te komen, waarbij de tweede gelijkmaker niet zonder enig fortuin tot stand kwam. Complimenten voor de thuisploeg, die tot de laatste minuut bleven strijden voor een goed resultaat.

De eerste klasse 1C blijft een vreemde competitie. Buurman Heerjansdam mag dan wel koploper zijn, maar het team had tot zaterdag ook al vijftien punten verspeeld. Dus helemaal vlotjes verloopt het daar ook niet. Ieder team kan wedstrijden winnen, maar even makkelijk verliezen. De situatie voor Rijsoord is duidelijk. Het bengelt onderaan en de vooruitzichten zijn niet echt goed, maar het team zal altijd strijdend ten onder gaan en voor iedere punt willen vechten. Zo ook deze zaterdagmiddag toen Heerjansdam op bezoek kwam. In het scheidsrechterlijke trio deze zaterdagmiddag een bekende. Roelof Luinge fluit nog steeds zijn wedstrijden en dat wil hij zelf ook graag weten. Op basis van zijn autoriteit, veel praten en geen enkele tegenspraak, fluit hij probleemloos zijn wedstrijden en zo ook deze zaterdagmiddag. Slechts eenmaal moest hij een gele kaart uit zijn zak halen en Jarno Visser werd dus zijn enige ‘slachtoffer’.

Onder controle

Na een klein half uur kon een eerste balans worden opgemaakt. Heerjansdam had meer balbezit en dus wat meer overwicht, maar Rijsoord verdedigde consequent. De centrale verdedigers Dogukan Kulup en Kevin Versteeg, ondersteund door de vleugelverdedigers Damian Muller en Francesco Messina, hadden de aanvallers van de bezoekers onder controle. Mede daardoor creëerde Heerjansdam nauwelijks een kans. En Rijsoord kwam zelfs op voorsprong door een doelpunt van Everlon Zimmerman. Bij een eerste serieuze aanval zorgde de verdediging van Heerjansdam onnodig voor een hoekschop. Deze werd prima koppend verlengd door Dogukan Kulup en met een laatste tikje zorgde de aanvaller van Rijsoord voor de openingstreffer. Na het doelpunt werd de wedstrijd openen en liet Rijsoord zich aanvallend ook niet onbetuigd, zonder nog echt gevaarlijk te worden. In de laatste minuten voor de rust drong Heerjansdam sterk aan, maar echte overtuiging zat er niet in de aanvallen en kon Rijsoord vrij eenvoudig uitverdedigen.

Al in de eerste minuut na de rust raakte een speler van de bezoekers zodanig geblesseerd dat hij zich moest laten vervangen. Niet leuk voor de technische staf van Heerjansdam dat net in de rust twee spelers had vervangen. In de 52ste minuut kwam Heerjansdam langszij, toen een ingeschoten bal zonder het zelf te weten werd getoucheerd door invaller Ronald Ouwens; 1-1. Dat het een ‘lucky’ was bleek later in de wedstrijd wel toen Ouwens enkele goede kansen kreeg, maar niet verder kwam dan een schot voor het doel langs. Met nog ruim twintig minuten te spelen gaf Francesco Messina aan niet verder te kunnen. Hij was al eerder verzorgd, maar dat bleek niet voldoende te zijn. Kort daarna zou hij worden vervangen door Stefan Havelaar. Zes minuten voor het einde weer feest aan de Vlasstraat, want Rijsoord kwam op 2-1. Een lange bal van links bereikte de vrijstaande Everlon Zimmerman en die scoorde zijn en Rijsoords’ tweede doelpunt: 2-1. Rijsoord bleek daarmee heel effectief te zijn, want tweemaal bij het doel van Heerjansdam betekende ook twee doelpunten. Maar de wedstrijd was nog niet gespeeld, want Heerjansdam zou weer langszij komen. Ditmaal was het Lukas Valster, die het doelpunt voor zijn rekening nam. In het strafschopgebied zorgde hij vanuit een draai voor de 2-2 en liet daarbij de prima keepende doelman Jesse Verveer kansloos. Heerjansdam kreeg nog een enkele kans, maar had het ‘vizier’ niet op scherp. Rijsoord had meer willen hebben, maar stelde zich al gauw tevreden met het gelijke spel.

Ook trainer Johan Versluis toonde zich na afloop tevreden: “We maken als team steeds meer progressie. Een drietal maanden hadden we van dit Heerjansdam zeker verloren, maar nu speelden we toch een heel andere wedstrijd. We willen deze lijn voortzetten in de resterende wedstrijden van deze competitie.”

Zaterdag speelt Rijsoord de uitwedstrijd in Oud-Beijerland tegen SHO. De Beijerlanders verloren zaterdag van XerxesDZB en zijn met 22 punten op de achtste plaats terug te vinden. Gezien de wedstrijd tegen koploper Heerjansdam is ook de de komende uitwedstrijd alles nog mogelijk. De technische staf en de spelers worden veel succes toegewenst.

Opstelling: Jesse Verveer – Kevin Versteeg – Francesco Messina (70. Stefan Havelaar) – Niek Meijer – Chakib Lechheb – Jari Bendt (85. Timo Versteeg) – Everlon Zimmerman – Casper Gerritse (70. Enriqué Edomaruse) – Damian Muller – Luca Bouwmeister (77. Mark Zwang) – Dogukan Kulup.

Foto’s: Leen Kruithof

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.