menu Home
Sport

Heren Drechtsteden op zoek naar nieuwe trainer

Paul | 5 maart 2023

door Hans Muntz

Voor volgend seizoen moeten de Drechtsteden handballers op zoek naar een nieuwe trainer. Het contract met Lazar Popov zou na het seizoen worden ontbonden, maar na onderling overleg is besloten om per direct uit elkaar te gaan. Sven Stok zal de laatste vijf wedstrijden de honneurs waarnemen.

Nadat enkele weken terug het sleutelduel, voor een plaats binnen de top 3, met 30-31 van WKP/Westlandia verloren werd, kwam de klad er een beetje in. Twee flinke nederlagen en een gelijk spel, bracht de ploeg terug naar de grijze middenmoot. In deze wedstrijden deed de ploeg vooral zichzelf te kort. In de thuiswedstrijd met Roda’71, met prima spelende junioren, was er weer een lach op het gezicht. Er werd niet verloren, maar ook niet gewonnen. Iets wat tot de mogelijkheden had kunnen behoren als de ploeg nog meer de rust had bewaard. Sven Stok hoopt in de laatste vijf wedstrijden het spelplezier weer helemaal terug te brengen in het team. Ook een grotere inbreng van junioren zal een punt worden naar de toekomst. “We hebben geen stres meer van een kampioenschap of degradatie en daarom is het van belang dat we kijken naar de toekomst. De junioren komen volgend seizoen over naar de senioren en daarom is het nu al van belang om ze meer speeltijd te gunnen in de selectie. Met nog vijf mooie wedstrijden hopen we een slot te geven aan dit seizoen”.

Sven Stok kent het klappen van de zweep als geen ander. Hij heeft enkele jaren op hoog niveau gekeept bij o.a. Quintus. De laatste twee jaar is terug bij Drechtsteden. Door een blessure komt hij al weer een jaar niet meer aanspelen toe. Binnen Drechtsteden was hij al nauw betrokken bij het eerste en daarnaast is hij als keeperstrainer actief bij de club.

Zondag staat de wedstrijd met degradatie kandidaat D.W.S. 2 op het menu. Om 11.15 uur wordt in de Groenoordhal in Schiedam de eerste bal gegooid.

Sven Stok
Lazar Popov

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.