menu Home
Algemeen

Digilab activiteiten in maart bij Bibliotheek Alblasserdam

Paul | 21 februari 2023

Drone Vliegen

In deze workshop leer je niet alleen hoe je een drone kan besturen, je leert ook hoe je hem moet bouwen! En is de drone gecrasht? Geen probleem! Je zet de losse onderdelen zo weer in elkaar.

In de workshop Drone Vliegen leer je een drone te bouwen en te besturen met de modulaire drone van Airblock. En crasht hij? Dat kost je gelukkig geen zakgeld. Bij een botsing valt de drone in losse delen uit elkaar en begin je gewoon opnieuw!

De besturing gaat eenvoudig met een app, en voor gevorderden is het zelfs mogelijk de drone te programmeren. En daar stopt het niet; ook kan er met de onderdelen een hoovercraft worden gemaakt.

​Dinsdag 7 maart van 15.15-16.45 uur

7 t/m 12 jaar

3 euro voor leden en 4 euro voor niet leden

Aanmelden via de website van de bibliotheek

Uur van de Code

Ontdek de oneindige mogelijkheden van robotica en leer op een leuke en laagdrempelige manier hoe je met computers communiceert; door het schrijven van code.

In Uur van De Code leer je de basisprincipes van programmeren. Want we kunnen er niet meer omheen; je koelkast, horloge, wekker en agenda zijn verbonden, digitaal en volledig geautomatiseerd. Maar hoe zorgen we dat deze robots doen wat we willen?

We maken kennis met een echte robot. Zo leer je op een gemakkelijke en leuke manier hoe je hiermee moet communiceren. Zodra we dit onder de knie hebben, zoomen we verder in op de robots die iedereen in huis heeft; computers. Met behulp van een digitale leeromgeving maken we op laagdrempelige wijze kennis met communiceren met computers; coderen.

Dinsdag 21 maart 15.15-16.45

8 t/m 12 jaar

3 euro voor leden 4 euro voor niet leden

Aanmelden via de website van de bibliotheek

Robotica

In de workshop Robotica draait alles om robots! En niet alleen de robots zoals je ze kent van tv. Robots zijn er tegenwoordig in alle vormen en maten; van hout, plastic, lopend, kruipend en zelfs vliegend.

In de workshop Robotica draait alles om robots! En niet alleen de robots zoals je ze kent van tv. Robots zijn er tegenwoordig in alle vormen en maten; van hout, plastic, lopend, kruipend en zelfs vliegend. Maar hoe zorgen we dat deze robots doen wat we willen? We nemen verschillende robots mee en leren spelenderwijs hoe je deze robots bedient.

Dat is leuk, maar ook leerzaam! Het is haast niet voor te stellen maar van alle leerlingen die nu naar de basisschool gaan, krijgt twee derde een beroep dat nu nog niet bestaat. Dit komt door snelle, technologische ontwikkelingen. Een belangrijk onderdeel daarvan is robotica. Programmeren, computational thinking en ICT-vaardigheden zijn daarom heel belangrijk in de wereld van de volwassenen van de toekomst. Kinderen gaan tijdens deze les volop aan de slag met deze 21e -eeuwse vaardigheden. 

Dinsdag 28 maart 15.15-16.45

7 t/m 8 jaar

3 euro voor leden 4 euro voor niet leden.

Aanmelden via de website.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.