menu Home
Algemeen

Wil jij een maatje zijn?

Paul | 20 februari 2023

Om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen hebben ouderen af en toe wat extra ondersteuning nodig. Dit kan praktische hulp zijn bij het doen van boodschappen, samen naar de winkel of een gezellig bezoek. Facet Ridderkerk is op zoek naar vrijwillige maatjes die zelfstandig wekelijks of twee wekelijks bij iemand langsgaan die wat extra aandacht of ondersteuning nodig heeft.

Maatjes zijn kan op verschillende manieren. Je kunt een bezoek brengen, samen een spelletje doen, wandelen, een kopje koffie of thee drinken, samen naar de winkel, zorgen dat er weer gelachen wordt en/of juist praten over moeilijke dingen. Je kan ook specifiek een boodschappenmaatje worden voor ouderen die door lichamelijke beperkingen zelfstandig geen boodschappen meer kunnen doen. Bij het maatje zijn gaat het om persoonlijk contact, warmte, humor, tijd, aandacht en respect.

Door je in te zetten als maatje ben je van betekenis voor senioren in Ridderkerk die ondersteuning nodig hebben. Je krijgt begeleiding, neemt deel aan bijeenkomsten en maakt deel uit van een team van vrijwilligers die werken in een prettige en informele omgeving.

Heb jij interesse voor dit mooie werk? Bel met de coördinator van het Maatjesproject Junaidah Beun via 0180 – 432 350 of stuur een e-mail naar maatjesproject@facetridderkerk.nl.

Foto: Facet.nl

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.