Keijzer niet ontevreden na nederlaag handbalsters

Paul | 20 februari 2023

door Hans Muntz

Trainer/coach Bart Keijzer was niet ontevreden na de nederlaag (35-16) die zijn ploeg leed bij koploper Foreholte. “We speelden tegen een ploeg die beter was, maar desondanks kan ik toch tevreden zijn met ons spel”.

De ploeg uit de Drechtsteden heeft er zondag flink voor geknokt om een goed resultaat neer te zetten. Van te voren wist men dat winst er niet in zat, maar wel dat het verschil beperkt moest blijven. Dit is redelijk gelukt. Foreholte kleunde er direct vanaf het begin in waarop het voor Drechtsteden moeilijk was in een ritme te komen. Toch mag gesteld worden dat er snel een soort van evenwicht in de wedstrijd kwam. Verdedigend zat het goed in elkaar terwijl er aanvallend ook regelmatig gescoord kon worden. Bij rust keek de ploeg tegen een 17-10 achterstand aan. Ook in de tweede helft was het een leuke wedstrijd om te zien. Aan twee kanten werden leuke patronen gedraaid. Toch ook was nu de ploeg uit Voorhout sterker. Maar de tegenstand van Drechtsteden was alleszins redelijk te noemen. Met een 35-16 nederlaag mag gezegd worden dat het binnen de perken is gebleven. Bij Drechtsteden haalde Myléne Groeneveld een ruime voldoende terwijl ook junioren keepster Anouk Busters (15) goed stond te keepen.

Zondag 12 maart gaat de competitie verder. Om 10.30 uur komt Hercules 3 op bezoek. Een ploeg die net onder Drechtsteden staat. Zij hebben één punt minder dan Drechtsteden. Ze kan dan ook spreken van een degradatie kraker. De wedstrijd wordt gespeeld in de Reyerhal in Ridderkerk.