menu Home
Gemeente Nieuws

Meike Oosterwijk geïnstalleerd als kinderburgemeester

Paul | 17 februari 2023

Meike Oosterwijk is geïnstalleerd als tweede kinderburgemeester van Ridderkerk. In het bijzijn van de gemeenteraad, het college en haar familie kreeg ze uit handen  van burgemeester Anny Attema de ambtsketen omgehangen.

Wethouder Fleur Stip sprak de 10-jarige Ridderkerkse toe. Ze complimenteerde Meika met het goede sollicitatiegesprek. ,,Je zat heel ontspannen te praten over wat jou allemaal bezighoudt, waarom je kinderburgemeester wilt worden en op welke plekken in Ridderkerk je graag komt.’’

Wethouder Stip zei verder dat de gemeente het belangrijk vindt om een kinderburgemeester te hebben. ,,Onze kinderen zijn de toekomst, en hun stem is erg belangrijk voor ons.’’

Meike, leerlinge van de Rehobothschool, is de opvolgster van Maylin Ouwens, die op 8 december 2020 werd geïnstalleerd als eerste kinderburgemeester van Ridderkerk. De in verband met corona verlengde termijn van Maylin liep vorig jaar af. De afgelopen maanden konden Ridderkerkse leerlingen uit groep 7 zich aanmelden. Uit de aanmeldingen werden vijf kinderen uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek met burgemeester Anny Attema en wethouder Fleur Stip.

De kinderburgemeester is een initiatief van de Gemeente Ridderkerk om kinderen een stem te geven en ze mee te laten denken en praten over wat zij belangrijk vinden. Bijvoor­beeld over spelen, school of sport. Als kinderburgemeester gaat Meike met de burgemeester of een van de wethouders mee naar bijzondere gebeurtenissen, zoals de intocht van Sinterklaas, de Avondvierdaagse en de doden­herdenking op 4 mei. Soms houdt ze een korte toespraak. Ook vergezelt ze de burgemeester bij de uitreiking van koninklijke onderscheidingen tijdens de jaarlijkse lintjesregen.

Foto’s: Jos Wesdijk, gemeente Ridderkerk

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.