menu Home
AlgemeenGemeente Nieuws

Chloë Brouns voorleeskampioen Ridderkerk

Paul | 15 februari 2023

Chloë Brouns is de winnares geworden van de lokale voorrondes van de Nationale Voorleeswedstrijd, georganiseerd door de bibliotheek. Tien leerlingen uit groep zeven en acht van de Ridderkerkse basisscholen deden woensdagmiddag mee in de Hofzaal in het gemeentehuis.

De 10-jarige leerlinge van obs De Noord mag Ridderkerk vertegenwoordigen op de regioronde op 8 maart, ook in de Hofzaal in Ridderkerk. Die wordt gevolgd door de provinciale finale en daarna de landelijke finale.

Chloë las op het podium van de Hofzaal een stukje voor uit het boek ‘Baas van de wereld’ van Pieter Koolwijk. Het verhaal gaat over twee kinderen die betrokken worden bij een plan om de wereld te redden. In haar inleiding verbond Chloë het thema uit het boek met de actualiteit van vandaag: de oorlog in Oekraïne, de aardbeving in Turkije en Syrië en mensen die niet kunnen rondkomen omdat alles steeds duurder wordt.

De jury, bestaande uit onderwijswethouder Fleur Stip, Romey van Oudheusen en Nicole Pothof, was lovend over het voorleestalent van Chloë. De voorleesprestaties van de andere kinderen mochten er ook wezen: Jelaisa Chan (De Botter), Jeany Coffie (De Bosweide), Sophia Doelman (De Bongerd), Chadé Erkelens (De Reijer), Elise Klootwijk (De Wingerd), Sèhra Lancee (De Piramide), Xavion Meiland (De Klimop), Yasemin Olcay (De Fontein) en Bas Verbree (De Regenboog).

Alle deelnemers ontvingen uit handen van juryvoorzitter Fleur Stip een mooi boek en een oorkonde. Voor winnares Chloë was er bovendien een boekenbon.

De Nationale Voorleeswedstrijd is de leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8 van de basisschool. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes. Kinderen leren hierbij veel van elkaar en het wedstrijdelement is een extra uitdaging

www.denationalevoorleeswedstrijd.nl

Foto’s: Jos Wesdijk, gemeente Ridderkerk

Winnares Chloë Brouns (in de stoel), de andere deelnemers aan de lokale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd
De jury op het podium van de Hofzaal.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.