Herstel handbalsters Drechtsteden

Paul | 13 februari 2023

door Hans Muntz

De handbalsters van Drechtsteden hebben zich zondag keurig hersteld van de slechte prestaties van de laatste weken. Alleen was er na twee keer dertig minuten geen beloning. De ploeg van Bart Keijzer verloor alsnog met 21-24 van Westlandia.

Bart Keijzer was na afloop teleurgesteld. “We hadden de overwinning binnen handbereik, maar scheidsrechter Krieger wilde blijkbaar zijn kaartje volschrijven en nam enkele discutabele beslissingen.” De start was uitstekend. Met 3 junioren in de ploeg, Evy van Bockel, Natasja van der Linden en Marlous Bode, kwam de ploeg al snel op voorsprong. Waar het de laatste weken niet liep in de afwerking ging het zondag prima. Bij de rust was het verschil opgelopen tot 13-10. Ondanks dat het geen harde wedstrijd was vielen er toch 9 tijdstraffen. “Het verstoorde onze goede spel. Telkens werden mooie aanvallen afgefloten voor, in mijn ogen, onterechte beslissingen. Handbal is een contactsport en dat maakt de sport mooi. De scheidsrechter zag dit soms anders”, reageerde Keijzer na afloop. Westlandia ging het best om met de omstandigheden en kroop naderbij. Kwam naast de thuisploeg en nam alsnog de overwinning mee naar huis.

Zondag wacht in Voorhout een heel zware tegenstander. Om 14.45 uur moet de ploeg aantreden tegen Foreholte. Deze ploeg heeft sinds 12 november niet meer verloren en staat met 22 punten uit 12 wedstrijden fier bovenaan. Dit in schril contrast met Drechtsteden die nog maar 3 punten uit 12 wedstrijden heeft. Toch is Keijzer, zeker gezien het vertoonde spel van afgelopen zondag, op voorhand niet pessimistisch.