Drechtsteden mannen komen opnieuw te kort

Paul | 12 februari 2023

door Hans Muntz

Opnieuw hebben de handballers van Drechtsteden steken laten vallen. Ditmaal was Saturnus Leiden de ploeg die de mannen van Lazar Popov dwars zat. Maar niet alleen de tegenstander was de boosdoener.

De eerste twintig minuten waren van goede kwaliteit. Drechtsteden pakte een kleine voorsprong maar zag toch de thuisploeg weer langszij komen (13-13). Niets aan de hand zou je zeggen, ware het niet dat het scheidsrechters koppel van Kessel-Lute en Bron-Rood enige discutabele beslissingen namen. Dit bracht de mannen uit de Drechtsteden uit het evenwicht. Er kwam voor rust weinig meer uit waardoor het 19-14 stond. Tijdens de rust is nogmaals, gebeurde in sommige eerdere wedstrijden ook, op luide toon verteld dat praten en je ergeren aan de scheidsrechters geen zin heeft. Het werkt zelfs averechts. Er stond na rust een team in het veld met een andere mentaliteit. Er werd weer geknokt en het verschil werd al snel kleiner. Toch sloop de oude kwaal weer in de ploeg na enkele opvallende beslissingen van de scheidsrechters. Jammer, want de eenheid verdween weer uit het team. Uiteindelijk verloor de ploeg onnodig met 36-26.

Na afloop werd driftig nagepraat over een wedstrijd waarbij ze zichzelf te kort doen. Nu er geen prijzen meer te halen zijn lijkt het plezier een beetje uit de ploeg te zijn. Dit moet terug in de ploeg om het seizoen nog een leuk slot te geven. Zondagmiddag om 14.00 uur komt Roda’71 naar de Reyerhal. Een ploeg die maar één punt minder heeft. Wederom een gelegenheid om het geschonden blazoen weer op te vijzelen.