menu Home
Gemeente Nieuws

Ridderkerk doneert voor slachtoffers aardbeving

Paul | 10 februari 2023

De aardbevingen in Turkije en Syrië zijn een ongekende ramp. “We voelen mee met de angst, wanhoop en het verdriet van de inwoners in dit gebied”, zegt burgemeester Attema.

Daarom doneert gemeente Ridderkerk één euro per inwoner voor de slachtoffers van de aardbeving. Een bedrag van afgerond 47.000 wordt euro overgemaakt naar Giro555 van de samenwerkende hulporganisaties.

Als steunbetuiging aan de slachtoffers en nabestaanden van de aardbeving hangt de Nederlandse vlag vandaag halfstok bij het gemeentehuis.

Strenge winter

De schaal van verwoesting die de aardbevingen hebben achtergelaten, is enorm. De World Health Organisation (WHO) schat het aantal getroffen mensen op 23 miljoen en het aantal dodelijke slachtoffers loopt snel op. Bewoners zitten zonder water, stroom en voedsel in een zeer strenge winter. En dat in een gebied waar ook miljoenen vluchtelingen worden opgevangen in vluchtelingenkampen, aan beide kanten van de grens. De hulp door diverse humanitaire organisaties is inmiddels op gang gekomen, maar de toegang tot met name de gebieden buiten de steden is heel moeilijk.

De Nederlandse bijdragen die via Giro555 binnenkomen, worden ingezet om noodhulp te verlenen. Naast noodhulp zal een deel van de middelen ook gebruikt worden voor structurele wederopbouw.

Volgende week woensdag wordt een grote landelijke actiedag gehouden voor de slachtoffers van de aardbeving.

www.giro555.nl

Foto: Jos Wesdijk, gemeente Ridderkerk

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.