menu Home
Sport

Raad voor behoud Rowdies in het Oosterpark

Paul | 27 januari 2023

Gisterenavond heeft de Gemeenteraad van Ridderkerk besloten om vol te gaan voor het behouden van de Ridderkerk Rowdies op het Sportpark Oosterpark.

Mede naar aanleiding van het inspreekmoment van donderdag 12 januari, waarin is aangegeven graag in het Oosterpark te willen blijven, bleken er een aantal fracties overtuigd dat Rowdies eigenlijk in het Oosterpark moesten blijven. Dit bleek gisterenavond uit het feit dat Partij 18plus een amendement in had gediend om het voorstel van het college van B&W, om het onderzoeksvoorstel tot uitzoeken A-38 of Oosterpark, niet te starten en volledig te gaan voor het feit hoe en op welke wijze Rowdies in het Oosterpark kan blijven. Door een groot aantal partijen van de Gemeenteraad werd dit amendement gesteund en dus werd dit aangenomen. Ook de antwoorden op vragen aan en de antwoorden van de wethouder dat het “Essenlaantje” gehandhaafd zou worden mits men binnen de contouren van het bestemmingsplan zou blijven, het tijdsbestek van onderzoek en de aanleg van nieuwe velden op de A-38 variant en de termijn waarin de Rowdies nu al jaren wachten op een goede accommodatie waren ook doorslaggevend om in de Gemeenteraad deze beslissing te nemen.
Tevens werd in de vergadering bekend dat 3VO Biotoop haar bezwaren verder had ingetrokken en dat er waarschijnlijk na de uitspraak van de Raad van State op 2 februari aanstaande een gesprek plaats zal vinden om met alle betrokken partijen te komen tot een gezamenlijk goed resultaat voor het Oosterpark en onze velden.

Het is zaak om nu zo snel mogelijk om de tafel te komen voor het in detail schetsen van mogelijkheden voor de velden, wensen en daadwerkelijke invulling en zelfs mogelijke start van de eerste noodzakelijke werkzaamheden om zo te komen tot een nieuw sportpark op een zo kort mogelijke termijn.

Written by Paul

Comments

This post currently has 1 comment.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.