menu Home
Gemeente Nieuws

Glasvezel voor bedrijventerreinen

Paul | 26 januari 2023

De Ridderkerkse bedrijventerreinen krijgen een snelle glasvezel-verbinding. Wethouder Peter Meij ondertekende donderdag een samenwerkingsovereenkomst met DELTA Netwerk.

Namens de aanbieder zette Dies den Haan zijn handtekening. Hij is Manager Convenanten bij DELTA Netwerk. Dit bedrijf gaat glasvezel beschikbaar maken voor alle ondernemers en bewoners van bedrijventerreinen Donkersloot-Noord, Donkersloot-Zuid, Nieuw-Reijerwaard, Veren Ambacht en Cornelisland.

Wethouder Peter Meij (Buitenruimte) is blij met het initiatief van DELTA Netwerk: “We gebruiken met zijn allen steeds meer data. Thuis, maar ook bij bedrijven. Het glasvezelnetwerk zorgt ervoor dat we klaar zijn voor de toekomst.”

Wethouder Henk van Os (Economie): “Dit razendsnelle internet is een vooruitgang  voor de Ridderkerkse ondernemers. Ik ben blij dat zij straks massaal kunnen profiteren van deze snelle verbinding.”
Dies den Haan: “Dankzij het constructieve overleg met de gemeente, konden we vandaag de samenwerkingsovereenkomst ondertekenen. Op deze manier kunnen we het glasvezelnetwerk op de best mogelijke manier aanleggen. We zijn blij met de samenwerking en hebben er alle vertrouwen in dat dit op een prettige en professionele manier wordt voortgezet.”

Snelheid

DELTA Netwerk heeft de afgelopen maanden gekeken of er behoefte is aan glasvezel op de bedrijventerreinen. Het initiatief is met veel enthousiasme ontvangen. De voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg zijn al opgestart.

Glasvezel bestaat uit haarfijne vezels van twee soorten glas. Hier wordt met lichtsignalen digitale informatie doorheen gestuurd. Glasvezelinternet heeft letterlijk de snelheid van het licht. De signalen worden aan de eindpunten weer omgezet in elektrische signalen.

Aanmelden
Ondernemers en bewoners kunnen zich nog aanmelden voor glasvezelinternet. Ze kunnen dat doen door een abonnement af te sluiten bij een van de deelnemende telecomaanbieders. Er is keuze uit verschillende lokale en landelijke aanbieders. Op deltanetwerk.nl/zakelijk vindt u meer informatie.

Foto: Jos Wesdijk, gemeente Ridderkerk

Dies den Haan (DELTA) en wethouder Peter Meij ondertekenen de overeenkomst voor glasvezel op de Ridderkerkse bedrijventerreinen.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.