Handballers blijven in het spoor van de koplopers

Paul | 23 januari 2023

door Hans Muntz

Met een prima overwinning op D.I.O.S. zijn de heren van Drechtsteden zondag in het spoor gebleven van de koplopers in de hoofdklasse C.

De ploeg startte zondag met coach Lazar Popov zelf in de basis. Hij verving Vincent Du Buisson. Verdedigend zat het in het eerste deel van de wedstrijd goed in elkaar, aanvallend werden er voldoende kansen gecreëerd, al werden die te weinig benut. Hierdoor bleef D.I.O.S. eenvoudig in het spoor van de gasten. De ploeg uit Den Hoorn kwam zelfs enkele malen op voorsprong, hierbij onbewust geholpen door scheidsrechter de Vries. Als solist was hij bij tijd en wijlen niet snel genoeg om te constateren dat er loopovertredingen gemaakt werden (meer dan drie passen met de bal). In de rust waren beide ploegen met 11-11 in evenwicht. Drechtsteden kende na de rust een prima start. Er zat meer variatie in de aanvallen, was men secuurder in de afronding en kon de ploeg afstand nemen van D.I.O.S. Ook vanuit de tweede lijn konden Stefan Soeteman en Julian Bayens regelmatig door breken. Drechtsteden zette door en kwam geen moment meer in de problemen.

Door de mooie overwinning met 22-31 blijft de ploeg in het spoor van de drie koplopers. Feyenoord staat met 20 punten boven aan op één punt gevolgd door Westlandia en Gemini. Drechtsteden staat daar weer een punt achter. Zondag komt Westlandia om 14.30 uur naar de Reyerhal, uit met 25-22 verloren, terwijl de zaterdag erop de uitwedstrijd bij Gemini op de rol staat. Twee cruciale wedstrijden waarna duidelijk is of Drechtsteden in de race met Feyenoord kan blijven.

Marko van Laar heeft het lastig, foto Ruud de Jong.