Handbalsters zetten goede prestatie niet door

Paul | 16 januari 2023

door Hans Muntz

De Drechtsteden handbalsters hebben hun goede prestatie tijdens de laatste wedstrijd in het oude jaar niet door kunnen zetten naar 2023. Toen werd er één punt gepakt tegen de koploper, zondag werd in een regelrechte degradatie kraker verloren van Twist 2.

Coach Bart Keijzer had een waslijst aan afwezigen. Door de wedstrijd van het tweede uit te stellen kon hij in de uitwedstrijd bij Twist 2 een volwaardig team op de been brengen. “Zowel het tweede als de junioren speelden nagenoeg gelijk waardoor aanvulling niet mogelijk was. Na overleg hebben we besloten de wedstrijd van het tweede te verzetten. Dit betekende wel een volwaardige ploeg, maar wel een minder ingespeelde ploeg, vertelde Keijzer na afloop. Drechtsteden kon dit seizoen voor het eerst weer gebruik maken van Loana Iroftei. Na een lang verblijf in haar thuisland Roemenië kon de getalenteerde speelster weer minuten maken.

Het werd uiteindelijke een lastige wedstrijd voor de Drechtsteden dames. Volgens coach Keijzer had dit te maken met de kansen die ze misten. “Door goede kansen niet te verzilveren was Twist in staat om een klein gat te slaan. Bij rust was het verschil niet groot (10-7) en was het verschil nog te overzien. Het lukte ons echter niet om in deel 2 alsnog aan te haken met een vervelende nederlaag tot gevolg”.

Drechtsteden verblijft nog steeds op plek 7 (3 uit 7) met nog maar één punt voorsprong op nummer 8 Twist (2 uit 8). Dinsdag (17 januari om 20.15 uur) staat de ontmoeting met nummer 9 (Hercules 3) op het programma. In Rijswijk zal gewonnen moeten worden van deze ploeg die nog geen punt heeft gehaald in 8 wedstrijden. Opnieuw een fikse uitdaging.

Het was even wennen voor Loana Iroftei, foto Ruud de Jong.