menu Home
Sport

Goed begin 2023 voor handballers Drechtsteden

Paul | 16 januari 2023

door Hans Muntz

In tweeërlei opzichte was het een goed begin voor de handballers van Drechtsteden. Als eerste kon na lange tijd, ziekte en privé omstandigheden, coach Lazar Popov weer op de bank plaatsnemen. Ten tweede kon dit heugelijke feit gevierd worden met een ruime overwinning op Hercules 2.

“Eindelijk weer compleet”, was de opgeluchte reactie van Popov na afloop. Hij doelde daarbij op de aanwezigheid van de hele ploeg zonder blessures en ook zijn eigen aanwezigheid. Met name de eerste helft was het een wedstrijd die in één richting werd gespeeld. Binnen 10 minuten stond het 8-0 en was het pad geëffend voor een ruime overwinning. Pas in de 13e minuut konden de gasten uit Rijswijk keeper Lennard Huisman voor het eerst het nakijken geven. De ploeg denderde door en kwam bij rust op een mooie 21-9 voorsprong. Na de pauze verschenen Max Erkelens (22), Julyan Baijens (20) en Hugo Wolthuis (20) in de basis. Samen met de sterk spelende Richard van Dijke ging de ploeg voort op de reeds ingezette weg. Het was even wennen om in de nieuwe basis samenstelling de juiste spelpatronen goed uit te voeren. Hercules kreeg even de gelegenheid om iets terug te doen (27-17) maar de voorsprong kwam geen moment in gevaar. Aangezien de druk van de ketel was kon ook worden geëxperimenteerd met enkele nieuwe looppatronen. De jongelingen Wolthuis en Baijens konden flink hun gang gaan binnen de basis. Na afloop was Popov dan ook zeer tevreden over hun optreden. “Jongens met veel talent die zoveel mogelijk minuten moeten maken, een mooie aanvulling binnen de selectie”. Het scheidsrechter koppel Tijsma en Goppel kon de wedstrijd zonder probleem na twee keer dertig minuten naar het verleden blazen. Drechtsteden – Hercules 2 had op dat moment een stand van 35-24.

Door deze overwinning houd Drechtsteden zicht op de grote kopgroep. Met drie punten achterstand staat zondag in Den Hoorn de wedstrijd met D.I.O.S. op het programma. Deze ploeg staat één plek en één punt achter Drechtsteden. Het is dan waarschijnlijk ook een andere wedstrijd dan die van tegen Hercules. “Maar als we bespaart blijven van blessures, ons hoofd niet verliezen bij scheidsrechterlijke beslissingen en gewoon van onze eigen kracht uitgaan, dan moeten we een eind komen”, was de eindconclusie van Popov. De wedstrijd in Den Hoorn begint zondag om 14.00 uur.

Foto’s: Ruud de Jong

Vincent Du Buisson weer blessure vrij
Richard van Dijke goed op dreef

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.